Friday 21 October 2016

ခဝဲသီးကြော်ချက်





ျခံထြက္ခ၀ဲသီးေလးေတြ စားရျပီဆိုေတာ့ အရည္ေသာက္ ဟင္းေလးတစ္မယ္ ျမိဳင္ျမိဳင္ဆိုင္ဆိုင္ေလး ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ခ်က္နည္းေလးျဖစ္ျပီး ထမင္းစား ျမိန္ေစတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခ၀ဲသီး - အေနေတာ္ ေလးေတာင့္
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. ပုဇြန္ထုတ္ - ငါးေကာင္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခ၀ဲသီးအေပၚဖက္မွ အခြံေဇာင္းမာမာမ်ားကို ဓါးႏွင့္ စိတ္႐ွည္႐ွည္ ျခစ္ေပးပါ
  2. အခြံအားလံုး ကုန္သြားစရာမလိုဘဲ အေပၚယံ ကုန္သည္ထိဘဲ ျခစ္ပါ
  3. အခြံမ်ား ျခစ္ျပီးပါက ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  4. ေရေဆးျပီးမွ အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  6. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  7. ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ
  8. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာပုဇြန္ ခ၀ဲသီး ဆား ဆီ အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကိုထည့္ေပးကာ အရသာ၀င္ေအာင္ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  9. အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ တည္ေပးပါ
  10. ဟင္းအိုး လံုးရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ခ၀ဲသီးအစိမ္းေရာင္ မေျပာင္းေအာင္ အိုးအဖံုးကို ဖြင့္ေပးကာ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲစာထည့္ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  11. ေရဆူျပီး ခဝဲသီး ႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္၍ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးျပီး အိုးကိုမီးဖိုေပၚကဖယ္ထားျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment