အသား အတံုးလိုက္ႀကီးေတြ စားရတာ မစားခ်င္ေလေတာ့ ဒီတစ္ခါ အမဲသားကို စင္းေကာေလးလုပ္ျပီး အမဲသားစဥ္းေကာ ဆီျပန္ေလးခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူနဲ႕စားဖို႕ရာ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲသား - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ေျပာင္းဖူးေစ့ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အမဲသားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေရစစ္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး အသားမ်ား ေၾကသြားတဲ့ထိ ဓါးနဲ႕ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ
- စဥ္းထားေသာ အသားကို ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ မဆလာ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစေ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး အေခ်ာင္း႐ွည္ေလးေတြလွီးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ေျပာင္းဖူးေစ့ကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားကို ထည့္ေမႊပါ
- အသားမ်ား လံုးေထြးေထြးႀကီး ျဖစ္မေနေစရန္ ဇြန္းျဖင့္ဖိဖိေခ်ကာ အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး မာလာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေျပာင္းဖူးေစ့မ်ားထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီး အိုးမကပ္ေစရန္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment