Monday, 10 October 2016

ကြက်သွန်နီကြော်






ဒီတခါေတာ့ အပ်င္းေျပ အေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေအာင္ ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ အလြယ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သြန္နီ  - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  4. ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုးခန္႕
  5. အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးမ်ား - လိုသေလာက္

ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းေပးပါ
  • ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီးတာနဲ႕ ပံုပါအတိုင္း ၾကက္သြန္နီကို ဒုတ္တံေလး ထိုးေပးကာ  မထူမပါးေလး လွီးေပးပါ
  • ေနာက္တခု ထပ္လွီးမယ္ဆိုရင္ ဒုတ္ခြ်န္ေလးကို ၾကက္သြန္မွာ အရင္စိုက္ျပီးမွ လွီးေပးပါ
  • ထိုနည္းအတိုင္း ၾကက္သြန္ကုန္ေအာင္ လွီးေပးပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ႔ေပးကာ ဒုတ္ထိုးထားေသာ  ၾကက္သြန္နီကို အသာေလးခ်ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment