ဒီေန႕ေတာ့ ပင္လယ္စာ တခုျဖစ္တဲ့ ဂံုးကိုသုပ္ပါမယ္ ပင္လယ္စာေတြစားဖို႕ ျပင္မယ္ဆိုရင
ဒီေန႕ေတာ့ ပင္လယ္စာ တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ဂံုးကိုသုပ္ပါမယ္ ready made အထုတ္ကို သုပ္မွာျဖစ္လို႕ ဂံုးအသားကို ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနတာနဲ႕ ၂မိနစ္ေလာက္ စိမ္ေပးျပီးမွ သုပ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Mussels (ဂံုး ) - 350 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္၂ လုံး
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- သံပုရာရည္ - အခ်ဥ္စားႏိူင္သေလာက္
- ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေ႐ွာက္႐ြက္ -၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
- အသင့္ျပဳပ္ျပီးသား ဂံုးအသားမ်ားကို ေဘးအေပၚဖက္မွ အစာအိတ္မ်ား ထုတ္ေပးကာ ဖယ္ထားပါ
- ဂံုးေကာင္မွ မလိုေသာ အစာအိတ္မ်ား ဖယ္ျပီးပါက ေရႏွင့္စင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးထားေသာ ဂံုးမ်ားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးေဖ်ာကာ ၂မိနစ္ေလာက္ရတာနဲ႕ အေ
အးၿပန္ခံထားပါ - ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလ
ွီးကာ ေရေဆးထားပါ - ေ႐ွာက္႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဇလုံခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးထည့္ေပးကာ င
ါးငံၿပာရည္ သံပုရာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီခ်က္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေ႐ွာက္႐ြက္တို႕ထည့္ကာ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ - အရသာ နယ္ေပးျပီးပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ေပးကာ ခ်ဥ္ျပီးစပ္ေမႊးေနတဲ့ ဂံုးသုပ္ကို အရသာ႐ွိစြာ သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment