Friday, 14 October 2016

ကန်စွန်းဥသာကူ အုန်းနို့ဆမ်း






အျပင္စာ စားခဲ့တဲ့အတြက္ ေန႕လည္ေန႕ခင္းလဲ အိမ္မွာဘဲ မုန္႕ပဲသရည္စာ တမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ၾကပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ သာကူအုန္းနို႕ဆမ္းေလး ေသာက္ခ်င္စိတ္ ေပၚလာတာနဲ႕ သာကူက်ဳိျဖစ္ ျပန္ပါတယ္။

မာမာက်ဳိတဲ့နည္းအတိုင္း က်ဳိလိုက္ရင္ သာကူေစ့ေတြ အရမ္းပြမသြားဘဲ ၃ရက္ေလာက္အထိ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားျပီးစားႏိူင္တဲ့အတြက္ က်ဳိၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

က်ဳိနည္းေလးက အရမ္းကို လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ကိုယ္အသံုးျပဳမဲ့ သာကူေစ့အေပၚမွာ မူတည္ျပီး ခ်င့္ခ်ိန္ကာ က်ဳိေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သာကူေစ့ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  2. အုန္းႏို႕ - 200 ml (ready made အုန္းႏို႕ဗူးကို သံုးထားပါတယ္ )
  3. ေရ - 600 ml ( အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေရာက်ဳိရန္)
  4. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းခန္႕ (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  6. သာကူက်ဳိရန္ ေရေႏြးဆူဆူ - ၅လီတာ
  7. Food color ပန္းေရာင္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆို႐ံုေလး


ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  2. ကေ်ဳိျပီးသာ သာကူေရေဆးစဥ္ သာကူေစ့မ်ား ထြက္မက်ႏိူင္ေလာက္သည့္ ဇကာတခု အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  3. ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ေရဆူဆူထဲကို food color ပန္းေရာင္ႏွင့္ သာကူေစ့မ်ား ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  4. သာကူမ်ားခဲျပီး ကပ္မသြားေစရန္ႏွင့္ အေရာင္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  5. သံုးေသာ သာကူေစ႔မ်ား မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ သာကူက်ဳိခ်ိန္ တခုႏွင့္တခု မတူႏိူင္ပါ
  6. မိမိအသံုးျပဳေသာ သာကူအေပၚမူတည္ျပီး ခ်င္႔ခ်ိန္ျပီး က်ဳိေပးပါ
  7. သာကူေစ့မ်ား မ်က္ေစ့အေတာ္ေလး ေပ်ာက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ဇကာထဲေလာင္းထည့္ကာ ႐ိုး႐ိုးေရေအးျဖင့္ သာကူေစ့မ်ား ေအးလာတဲ့အထိ ေလာင္းခ်ကာ ေဆးေပးပါ
  8. သာကူေစ့မ်ား ေအးလာပါက ေရစစ္ထားပါ
ကန္စြန္းဥျပဳပ္ရန္

  1. ကန္စြန္းဥကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ကန္စြန္းဥ ႏူးတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  2. ကန္စြန္းဥ ႏူးမႏူးသိေစရန္ သြားထိုး ဒုတ္တံေလးျဖင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
  3. ကန္စြန္းဥအသား အိေနျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံကာ အခြံခြာ၍ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
အုန္းႏို႕က်ဳိရန္
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲသို႕ အုန္းႏို႕ဗူးမ်ား ေဖာက္ထည့္ပါ
  • အုန္းႏို႕ထဲသို႕ သၾကား ဆားႏွင္႔ ေရတို႕ေရာေမႊကာ အပူေပးပါ
  • အုန္းနို႕မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆိုပါက မီးပိတ္ေပးပါ
  • သာကူ ကန္စြန္ဥ အုန္းႏို႕တို႕ကို သတ္သတ္စီ ဗူးတခုစီႏွင့္ ထည့္ထားပါက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၃ရကိေလာက္အထိ ထားႏိူင္ပါတယ္
  • အေအးခံထားေသာ သာကူႏွင့္ ကန္စြန္းဥကို အုန္းႏို႕ဆမ္းျပီး လိုသလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ပန္းကန္တခုထဲမွာ ျပင္ေပးပါ
  • ကန္စြန္းဥသာကူ အုန္းႏို႕ဆမ္း စိမ့္စိမ့္ေလး ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ စားသံုးရန္ ရပါျပီ။
  • အုန္းႏို႕ဗူး မသံုးခ်င္ပါက အုန္းသီးတလံုးကို ျခစ္ျပီး အရည္ယူႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment