ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဆုတ္ေၾကာ္ျပီးသားေလးေတြ အဆင္သင့္ ႐ွိတာနဲ႕ ဆန္ၾကာဇံကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ေၾကာ္ျပီးသား ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ေၾကာ္ကို ခပ္ပါးပါးညွပ္ကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ၾကာဇံ အေျခာက္- 100 g
- ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ - ဆယ္ခု
- နံနံပင္ - အနည္းငယ္
- ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- မက်ည္းသီးအမွည့္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းစာ
- ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ၾကာဇံထဲထည္႔ရန္)
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး (ဆီနီဆီခ်က္ ခ်က္ရန္)
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုပိတ္ပလိုက္ျပီးမွ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
ၾကာဇံျပဳပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရမ်ားသြန္လိုက္ျပီး ၾကာဇံထဲကို နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ျပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ၾကာဇံထဲကို ေလာင္းခ်ပါ
- ေရေႏြးကို သံုးမိနစ္ေလာက္ဘဲ စိမ္ထားျပီး ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေရစစ္ထားပါ
ဟင္းခါးခ်က္ရန္
- ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
- ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာေလာက္ကို မညက္တစ္ညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးအရသာ ျမည္းေပးကာ မီးေႏြးေႏြးနဲ႔ တည္ထားပါ
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကာဇံျပဳပ္ကို ျပင္ထားပါ
- ငါးဖယ္ငဆုတ္ကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ညွပ္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရေႏြးပူပူ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲးစာနဲ႕ စိမ္ထားပါ
- အသုပ္ထဲထည့္ရန္ ပါ၀င္ရမည့္ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
အသုပ္ တစ္ပြဲစာျပင္ရန္
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ခပ္ပါးပါး ညွပ္ထားေသာ ငါးဖယ္ႏွင့္ ၾကာဇံတို႕ကို တစ္ပြဲစာထည့္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ အနည္းငယ္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတ႐ွိ မက်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အသုပ္စံု အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
- ငါးဖယ္ ၾကာဇံအသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment