Monday, 24 October 2016

ငါးဖာ် ကြာဇံသုပ်


ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဆုတ္ေၾကာ္ျပီးသားေလးေတြ အဆင္သင့္ ႐ွိတာနဲ႕ ဆန္ၾကာဇံကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ေၾကာ္ျပီးသား ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ေၾကာ္ကို ခပ္ပါးပါးညွပ္ကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ၾကာဇံ အေျခာက္- 100 g
  2. ငါးဖယ္ငါးဆုတ္ - ဆယ္ခု 
  3. နံနံပင္  - အနည္းငယ္
  4. ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
  5. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  6. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  7. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  8. အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  9. င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  10. မက်ည္းသီးအမွည့္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းစာ
  11. ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  12. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ၾကာဇံထဲထည္႔ရန္)
  13. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး (ဆီနီဆီခ်က္ ခ်က္ရန္)
  14. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
  • ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုပိတ္ပလိုက္ျပီးမွ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ

ၾကာဇံျပဳပ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  2. ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရမ်ားသြန္လိုက္ျပီး ၾကာဇံထဲကို နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  3. ျပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ျပီး ၾကာဇံထဲကို ေလာင္းခ်ပါ
  4. ေရေႏြးကို သံုးမိနစ္ေလာက္ဘဲ စိမ္ထားျပီး ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေရစစ္ထားပါ

ဟင္းခါးခ်က္ရန္
  • ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
  • ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာေလာက္ကို မညက္တစ္ညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးအရသာ ျမည္းေပးကာ မီးေႏြးေႏြးနဲ႔ တည္ထားပါ
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကာဇံျပဳပ္ကို ျပင္ထားပါ
  • ငါးဖယ္ငဆုတ္ကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ညွပ္ထားပါ 
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရေႏြးပူပူ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲးစာနဲ႕ စိမ္ထားပါ
  • အသုပ္ထဲထည့္ရန္ ပါ၀င္ရမည့္ ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
အသုပ္ တစ္ပြဲစာျပင္ရန္
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ခပ္ပါးပါး ညွပ္ထားေသာ ငါးဖယ္ႏွင့္ ၾကာဇံတို႕ကို တစ္ပြဲစာထည့္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ အနည္းငယ္  ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတ႐ွိ မက်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အသုပ္စံု အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ စားပြဲျပင္ေပးပါ
  • ငါးဖယ္ ၾကာဇံအသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment