ဆိက္သား၀ယ္ေလတိုင္း ဆိတ္သားက အသားေကာင္းေကာင္း မရတာ မ်ားပါတယ္ ၀ယ္လို႕ရလာတဲ့ အသားထဲကမွ အသားေကာင္းတာေလးေတြ ေ႐ြးယူျပီး ခ်က္တန္ခ်က္ ေၾကာ္တန္ေၾကာ္ဖို႕ ဖယ္ထားျပီး အသားမွာ ကပ္ပါေနတဲ့ အ႐ြတ္ေတြ ပါတဲ့ေနရာကို ဖယ္ထားကာ အခုလို ခရမ္းခ်ဥ္သီး မ်ားမ်ားနဲ႕ အရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်က္ရင္ေတာ့ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ေၾကာင့္ အသားမွာ ကပ္ေနတဲ့ အ႐ြတ္ေတြကလဲ ႏူးလြယ္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား အသားႏွင့္တြဲရက္ အ႐ြတ္ပါေသာေနရာ - 400 g
- အာလူး - အေနေတာ္ သံုးလံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး သံုးလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ( တစ္၀က္ကို အရသာနယ္ပါ )
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (တစ္၀က္ကို ဟင္းအရသာနယ္ပါ)
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားမ်ားကို သံပုရာရည္ႏွင့္ နယ္ေဆး၍ ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာ အသားမ်ားကို နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ
- ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ တံုးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေရစိမ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ဆိတ္သားအရသာနယ္ကို လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး င႐ုတ္သီးေထာင္းႏွင့္ ေရာနယ္ျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီး ဟင္းလံုးမိျပီဆိုမွ အိုးအဖံုးဖြင့္ျပီး ေမႊေပးကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ဆိတ္သားမွာ ကပ္ျပီးပါေနတဲ့ အ႐ြတ္မ်ား ပါတဲ့အတြက္ အ႐ြတ္မ်ား မႏူးေသးရင္ ေရထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- အသားမႏူးေသးခင္ ေနာက္ဆံုးတႀကိမ္ ေရထပ္ထည့္ခ်ိန္မွာ အာလူးကို တခါထဲထည့္ေပးပါ
- အာလူးႏွင့္အသား ႏူးျပီဆိုပါက အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ဆီလည္ေရလည္ အရည္ေသာက္ဆမ္းလုပ္ရန္ မီးပိတ္ေပးပါ
- ဆိတ္သားအာလူး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္းကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment