ဒီေန႔ေတာ႔ တစ္ေယာက္ထဲ ခပ္ပ်င္းပ်င္း ရွိတာနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြ ဘာရွိလဲ ရွာရင္းက ဘေရာ႔ကိုလီေလး ထြက္လာတာနဲ႔ တန္ပူရာမွဳန္႔ မုန္႔ႏွစ္ေလးလူးကာ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ဒါောကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတခါေတာ့ ဘေရာ႔ကိုလီ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘေရာ႔ကိုလီ - အေနေတာ္ တစ္ပြင့္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ
- ဘေရာ႔ကိုလီကို အပြင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အခက္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဘေရာ႔ကိုလီကိုထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး ဆီကိုမီးအပူေပးပါ
- ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးကာ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ဘေရာ႔ကိုလီကို ဇြန္းႏွင့္တခုျခင္းခပ္ကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပ ေးေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ဘေရာ႔ကိုလီေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment