Tuesday, 11 October 2016

ဘရော့ကိုလီကြော်




ဒီေန႔ေတာ႔ တစ္ေယာက္ထဲ ခပ္ပ်င္းပ်င္း ရွိတာနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြ ဘာရွိလဲ ရွာရင္းက ဘေရာ႔ကိုလီေလး ထြက္လာတာနဲ႔ တန္ပူရာမွဳန္႔ မုန္႔ႏွစ္ေလးလူးကာ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ဒါောကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတခါေတာ့ ဘေရာ႔ကိုလီ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘေရာ႔ကိုလီ  - အေနေတာ္ တစ္ပြင့္
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  4. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ဘေရာ႔ကိုလီကို အပြင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အခက္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဘေရာ႔ကိုလီကိုထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး ဆီကိုမီးအပူေပးပါ
  • ဆီပူျပီး က်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးကာ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ဘေရာ႔ကိုလီကို ဇြန္းႏွင့္တခုျခင္းခပ္ကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပ ေးေၾကာ္ေပးပါ 
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ဘေရာ႔ကိုလီေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment