Friday, 7 October 2016

ၾကက္ဥ ငါးပိခ်က္



ဒီေန႕ေတာ့ ဟင္းခ်က္စရာ စဥ္းစားရတာ ဆံပင္လဲ ေတာ္ေတာ္ ျဖဴလာျပီမို႕လို႕ အိမ္မွာ႐ွိတာေတြ ေမႊေႏွာက္ျပီး သီး႐ြက္စံု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တစ္မယ္ရယ္ ၾကက္ဥငါးပိခ်က္ရယ္ ခ်က္ျဖစ္လို႕ၾကက္ဥငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ဥ - ေလးလံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး
  4. င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  5. ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇႊန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္ဥကို ဇလံုတလံုးထဲ ေဖာက္ထည့္ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက ခ႐မ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ေမႊပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ 
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာႏွင့္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္မည့္ ၾကက္ဥငါးပိခ်က္ စပ္စပ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment