ဒီေန႕ေတာ့ ဟင္းခ်က္စရာ စဥ္းစားရတာ ဆံပင္လဲ ေတာ္ေတာ္ ျဖဴလာျပီမို႕လို႕ အိမ္မွာ႐ွိတာေတြ ေမႊေႏွာက္ျပီး သီး႐ြက္စံု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တစ္မယ္ရယ္ ၾကက္ဥငါးပိခ်က္ရယ္ ခ်က္ျဖစ္လို႕ၾကက္ဥငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ - ေလးလံုး
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇႊန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ဥကို ဇလံုတလံုးထဲ ေဖာက္ထည့္ျပီး ခေလာက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- အိုးပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက ခ႐မ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ေမႊပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီေျခာက္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာႏွင့္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္မည့္ ၾကက္ဥငါးပိခ်က္ စပ္စပ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment