ေအးစိမ့္ေနတဲ့ ရာသီဥတုကို အေၾကာင္းျပဳလို႕ ပူစပ္ေနတဲ့ မ်ွစ္ငါးပိေထာင္းေလးကို စားခ်င္စိတ္က ေပၚလာေလေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲ ေျမလွန္႐ွာျပီးသကာလ ေထာင္းၾကမယ္ စားၾကမယ္ အစီအစဥ္ေလး တေန႕တာအတြက္ ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
အရံဟင္းတမယ္လို႕ ဆိုေပမဲ့ ဒီဟင္းတမ်ဳိးထဲနဲ႕ေတာင္ စားလို႕ျမိန္ေစတဲ့အတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ထိုင္း႐ိုးရာ အစာတခုကို အေျခခံျပီး မ်ွစ္ေထာင္းပူစပ္စပ္ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ျပီးသား မွ်စ္ခ်ိဳႏု - အေသး 400 g
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၇လုံး
- ခရမ္းႂကြတ္သီး - ၂လုံး ( ႐ွိလ်ွင္ထည့္ပါ)
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
- ပုစြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း ( ႏွစ္သက္လ်ွင္ထည့္ပါ )
- ထန္းလ်က္ - အေသး တစ္ခဲ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေသး ၃လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေစ်းမွ၀ယ္လာေသာ ျပဳပ္ျပီးသား မွ်စ္ခ်ိဳ အႏုအဖူးေလးေတြကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ထပ္ျပဳပ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- ေအးသြားပါက ေလးစိတ္ခြဲ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေပးပါ
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္း လွီးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး လက္တဆစ္ခန္႕ လွီးထားပါ
- ခရမ္းႂကြတ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ တစ္မိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ ကင္ေပးပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြ်တ္ထားပါ
- ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို ျပင္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ေထာင္းရလြယ္ေစရန္ ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးေပးထားပါ
- င႐ုတ္ဆုံထဲမွာ ထန္းလ်က္ခဲက
ို အနည္းငယ္ေၾကသြားေအာင္ ဖိေခ်ၿပီး ေထာင္းေပးပါ - ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏ
ွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လုံးျခ မ္းကြဲရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ - ေျမပဲေလွာ္ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွင့္ ပုဇြန္ငါးပိကိုထည့္ျပီး ဖိေခ်ကာ ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ေလးစိတ္ကြဲ လွီးထားေသာ မ်ွစ္မ်ား ပင္စိမ္း႐ြက္ လွီးထားေသာ ပဲသီး ခရမ္းႂကြတ္သီးႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းေပးပါ
- ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ ပူျပီးစပ္ကာ ေမႊးေနတဲ့ မ်ွစ္ေထာင္းကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
- ထိုင္းအစာေတြမွာ အသီးအ႐ြက္ေတြကို ေထာင္းတယ္လို႕အမည္တပ္ေပမဲ့ အသီးအ႐ြက္ေတြကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျခင္းမဟုတ္ဘဲ ခပ္ဖြဖြေလးဘဲ ေထာင္းၾကပါတယ္။
တံေတြးေတြ ျမိဳခ်ျပီး ဖတ္သြားပါတယ္..
ReplyDeleteအိမ္ခ်င္းနီးရင္ အရမ္းေကာင္းမွာေနာ္
Delete