ဇီးျဖဴသီးေလးေတြ ရလာေတာ့ ေပ်ာ္မိတယ္ေပါ့ေနာ္ ျမန္မာျပည္မွာ ေနတုန္းက ခနခန ေထာင္းစားျဖစ္ေလေတာ့ မစားရတာ ၾကာေနျပီျဖစ္တဲ့ ဇီးျဖဴသီးေထာင္းကို ဒီေန႕ေတာ့ အားရပါးရ ေထာင္းလိုက္ပါေတာ့တယ္။
ဇီးျဖဴသီး ေထာင္းနည္းေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိေပမဲ့ ဇီးျဖဴသီးအစိမ္းကို မာမာ့အေမ ေထာင္းတဲ့နည္းအတိုင္း အစိမ္းေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဇီးျဖဴသီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၁၅လုံးခန္႔
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႔
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇီးျဖဴသီးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး င႐ုတ္ဆုံထဲမွာ လုံးျခမ္း
ကြဲ အေနအထားရေအာင္ ထုေပးပါ - ထုေနစဥ္ ထြက္လာေသာ အေစ့မ်ားကို ဖယ္ေပးပါ
- လံုးျခမ္းကြဲ အေနအထား ရေနေသာ ဇီးျဖဴသီးမ်ားကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးျပီး ဆား ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းႏွင့္နယ္ကာ အဖန္ရည္မ်ား ထြက္သြားေအာင္ အရည္မ်ားကို ညွစ္ေပးထားပါ
- ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးပါ သို႕မဟုတ္ ဇြန္းခြက္မွာ ကပ္ျပီး မီးဖိုမွာ ေမႊးလာေအာင္ ကင္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အမႊာေလးမ်ား ရလာေအာင္ မႊာထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးကာ ေမႊးလာေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေမႊးလာေအာင္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေလွာ္ေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေလွာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္တို႕ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းမ်ား ညက္တာနဲ႕ ကင္ထားေသာ ပုဇြန္ငါးပိကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ေထာင္းတာ သမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ ဇီးျဖဴသီးမ်ားကို ထည့္ေထာင္းပါ
- အငံႀကိဳက္ပါက ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ေထာင္းေပးျပီး အခ်ဳိအတြက္ ပုဇြန္ငါးပိႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ ပါေသာေၾကာင့္ အရသာမွဳန္႕ ထည့္ရန္မလိုပါ
- ဇီးျဖဴသီး ေထာင္းေနတာ အေတာ္ေလး ညက္သြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ ပဲဆီေမႊးေမႊးေလး ဆမ္းေပးကာ ဇီးျဖဴသီးေထာင္းကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment