အခုရက္ထဲ ရာသီဥတုက ေအးေလေတာ့ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ စားေန႐င္းကို ေႁခြးဒီးဒီးက်ေစျပီး စားေလစားေလ ဇြန္းကိုလက္က မခ်ခ်င္ေလေအာင္ ဆြဲေဆာင္ေစျပီး ငတ္မေျပေစတဲ့ ထိုင္းစတိုလ္ သခြားသီးသုပ္ ခ်ဳိ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သခြားသီး - အေနေတာ္၂ လုံး
- ငရုတ္သီးစိမ္း အနီေတာင့္ - ၃ ေတာင့္
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသး ၃လံုး (Onion Shallot French )
- cheery tomato - ၆ လုံး
- ပဲေတာင့္ရွည္ - ၉ ေတာင့္
- သံပုရာသီး - ၁ လုံး
- ႀကံသကာအႏွစ္ (သို႕မဟုတ္ ) ထန္းလ်ွက္ခဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ပုစြန္ေၿခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
- ငါးငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း
- သံပုရာရရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ေၿမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ( ႏွစ္သက္လ်ွင္ ထည့္ေပးပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- သခြားသီးကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆး၍ ဓါးႏွင့္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လိုက္ေပါက္ျပီး လွီးခ်ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ထားပါ
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္း ခြဲထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္မ်ားကို ေရေဆးျပီး တစ္လက္မေလာက္ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မထူမပါး လွီးထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြ်တ္ထားပါ
- သံပုရာသီးကို အူတိုင္ဖယ္ျပီး ၃စိတ္စိတ္ကာ လွီးေပးပါ
- ႀကံသကာအႏွစ္ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပုဇြန္ေျခာက္ထဲ ထည့္ေထာင္းပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ ေရေဆးကာ အညွာေႁခြျပီး မညက္တစ္ညက္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ
- ႀကံသကာသို႕မဟုတ္ ထန္းလ်ွက္ခဲ ငါးငံျပာရည္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ျပီး င႐ုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ သမေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေမႊေပးပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ႏွင့္ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြကိုထည့္ျပီး ေလး ငါးခ်က္ေလာက္ ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းေပးပါ
- အားလံုး သမသြားျပီ ဆိုေတာ့မွ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အေအးခံထားေသာ သခြားသီးႏွင့္ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး သံပုရာသီး အခြံပါထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းျပီးေမႊေပးပါ
- ထိုင္းသေဘၤာသီးေထာင္း မ်ွစ္ေထာင္း သခြားသီးေထာင္း အစ႐ွိတဲ့ ေထာင္းနည္းေတြဟာ င႐ုတ္က်ည္ေပြ႕နဲ႕ အရမ္း ခပ္ျပင္းျပင္း ေထာင္းျခင္းမဟုတ္ဘဲ ခပ္ဖြဖြေလးေထာင္းကာ အရသာ သမသြားေအာင္ ေထာင္းနည္းေလးေတြ ျဖစ္တာမို႕လို႕ ခပ္ဖြဖြဘဲ ေထာင္းေစခ်င္ပါတယ္
- ခ်ဳိ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ့ သခြားသီးေထာင္းကို ေထာင္းလို႕ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားပါ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ႏွစ္သက္ပါက ( ေျမပဲေလွာ္ျဖဴးကာ) သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment