Sunday 21 August 2016

အသီးအရွက်သုပ်










ဒီေန႕ေတာ့ ႏွမ္းေလွာ္နံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ အသီးအ႐ြက္အသုပ္ေလး သုပ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္ကူသလို စားလို႕လဲ ေကာင္းလြန္းတဲ့ အသုပ္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ျပီး ငါးပိရည္နဲ႕တြဲဖက္ျပီး တို႕စရာ လုပ္ႏိူင္သလို အသုပ္တစ္မ်ဳိးလိုလဲ အရံဟင္း တစ္မယ္အျဖစ္ ျပင္ဆင္ျပီး စားႏိူင္ပါေသးတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပဲပင္ေပါက္ - 200 g
  2. သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  4. ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  5. ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္ခန္႕
  6. ဆား - ထမင္းစဇြန္း တစ္ဇြန္း (သခြားသီး နယ္ေပးရန္)
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (အသုပ္သုပ္ရန္)
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  10. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ပဲပင္ေပါက္ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ေရေႏြးကို ပဲပင္ေပါက္ ျမဳပ္ေနေအာင္ ေလာင္းခ်ေပးပါ
  • ေရေႏြးေလာင္းထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ကို သံုးမိနစ္ေလာက္ ထားျပီးတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • သခြားသီးကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ သခြားသီးကို ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ထပ္လွီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဆားႏွင့္နယ္ကာ သံုးမိနစ္ေလာက္ ထားေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အငံဓါတ္ ေပါ့ေစရန္ ေရႏွင့္ ႏွစ္ခါေလာက္ ေဆးေပးကာ ေရေတြကုန္ေအာင္ ညွစ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မိမႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
  • ႏွမ္းကိုဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ အသီးအ႐ြက္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment