ဒီေန႕ေတာ့ ႏွမ္းေလွာ္နံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ အသီးအ႐ြက္အသုပ္ေလး သုပ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္ကူသလို စားလို႕လဲ ေကာင္းလြန္းတဲ့ အသုပ္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ျပီး ငါးပိရည္နဲ႕တြဲဖက္ျပီး တို႕စရာ လုပ္ႏိူင္သလို အသုပ္တစ္မ်ဳိးလိုလဲ အရံဟင္း တစ္မယ္အျဖစ္ ျပင္ဆင္ျပီး စားႏိူင္ပါေသးတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အသုပ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲပင္ေပါက္ - 200 g
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္ခန္႕
- ဆား - ထမင္းစဇြန္း တစ္ဇြန္း (သခြားသီး နယ္ေပးရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (အသုပ္သုပ္ရန္)
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ပဲပင္ေပါက္ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ေရေႏြးကို ပဲပင္ေပါက္ ျမဳပ္ေနေအာင္ ေလာင္းခ်ေပးပါ
- ေရေႏြးေလာင္းထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ကို သံုးမိနစ္ေလာက္ ထားျပီးတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
- သခြားသီးကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ သခြားသီးကို ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ထပ္လွီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဆားႏွင့္နယ္ကာ သံုးမိနစ္ေလာက္ ထားေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အငံဓါတ္ ေပါ့ေစရန္ ေရႏွင့္ ႏွစ္ခါေလာက္ ေဆးေပးကာ ေရေတြကုန္ေအာင္ ညွစ္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး မိမႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
- ႏွမ္းကိုဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ အသီးအ႐ြက္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment