အခုရက္ထဲ ငါးဆုပ္ေလးေတြ စားခ်င္စိတ္ေပၚေလေတာ့ ရာသီစာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးဆုပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး ခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားၾက ေလသတည္းေပါ့။
ဒီတစ္ခါေတာ့ ဘာဆာငါးကို ဆန္ေလွာ္ေထာင္းနဲ႕ ငါးဆုပ္ေထာင္းကာ ခ်က္ထားတာမို႕ ငါးအရသာ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းျမိန္ေစမဲ ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 500 g
- ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ႏွစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ဟင္းခ်က္ရန္ တစ္၀က္ ငါးျခစ္ေထာင္းရန္ တစ္၀က္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၆မႊာ (ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင့္ ငါးဖယ္ေထာင္းရန္ တစ္၀က္စီခြဲသံုးရန္)
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္သာသာ (ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင့္ ငါးဖယ္ေထာင္းရန္ တစ္၀က္စီခြဲသံုးရန္ )
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ( ဟင္းခ်က္ရန္ႏွင့္ ငါးျခစ္ေထာင္းရန္ တစ္၀က္စီ)
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး သံုးလံုး (သို႕မဟုတ္) ready made ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူး 400 g
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း (ဟင္းခ်က္ရန္)
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ (ငါးဆုပ္ေၾကာ္ရန္)
- ေရ - ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ရန္ လိုသေလာက္
- ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ဇြန္းႏွင့္ျခစ္ထားပါ
- ျခစ္ထားေသာ ဘာဆာငါးျခစ္ကို ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္စီ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥ ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာ ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္ရဲ႕ တစ္၀က္တို႕နဲ႕ ေရာျပီး မာျပီးေစးထန္းလာတဲ့အထိ ေထာင္းေပးပါ
- ငါးျခစ္ေထာင္း မာျပီးေစးထန္းလာပါက လက္ကို ဆီအနည္းငယ္စြတ္ျပီးမွ ငါးျခစ္ေထာင္းကို အေနေတာ္ယူကာ အားလံုးကို အဆင္ေျပသလို ဆုပ္လံုးေပးထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ငါးဆုပ္မ်ားကို တစ္လံုးျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးဆုပ္တလံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- ခ႐မ္းခ်ဥ္သီးကို ႏူးေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားပါ
- Ready made ဗူးကို သံုးပါက အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းေပးထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းမ်ား ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးငံျပာရည္ထည့္ျပီး သံုးေလးခ်က္ေလာက္ ေမႊလိုက္ပါ
- ၿပီးတာနဲ႕ အခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကလာတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ ေရကိုထည့္ျပီး ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ဘာဆာငါးဆုပ္မ်ားကို ဆီသတ္ထားေသာ အိုးထဲထည့္ကာ အိုးအဖံုးကို ဖံုးေပးၿပီး ၈ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုး တည္ေနစဥ္ ငါးဆုပ္လံုးထဲ အရသာ အ၀င္ညီေစရန္ ေလး ငါးေခါေလာက္ ေမႊေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ အရည္ေလးနဲ႕ စားခ်င္ရင္ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပး၍ ဘာဆာငါးျခစ္ ငါးဆုတ္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ ။
- ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ ေလွာ္နည္းကို ဘေလာ့မွာ တင္ထားျပီးသားျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment