ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႕ၾကက္ဥကို တ႐ုတ္ဟင္းလ်ွာ ခ်က္နည္းနဲ႕ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတမယ္ ခ်က္ထားပါတယ္ တကယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၀က္သားနဲ႕ခ်က္ရင္ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ၀က္သားမစားတဲ့ သူေတြအတြက္ ၾကက္သားနဲ႕ အစားထိုးျပီး ခ်က္ထားေပမဲ့ ထမင္းစားလို႕မိန္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - အ႐ိုးထြင္ျပီးသား 400g
- ၾကက္ဥ - ၄လံုး
- Premium soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းခ်က္ရန္)
- Light soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ( အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းခ်က္ရန္)
- Sweet soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ( အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းခ်က္ရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ လက္မခန္႕ တခု
- နာနတ္ပြင့္ - တပြင့္
- ေလးညွင္း - ၂ပြင့္
- ဖာလာ - တခု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - တဥ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၅ျပား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
- အရည္ခြံပါေသာ ၾကက္ေပါင္သားကို အ႐ိုးဖယ္ျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ ေရေဆးထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ဖာလာ နာနတ္ပြင့္ ေလးညွင္းတို႕ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သားကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး premium soy sauce ထမင္းစားဇြန္း / light soy sau ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း / sweet soy sauce ထမင္းစားဇြန္း ဆား တို႕ကို ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး မၾကာမၾကာ ေမႊေပးကာ ေၾကာ္ေပးျပီး ၃မိနစ္တည္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ သၾကား သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ဖာလာ နာနတ္ပြင့္ ေလးညွင္း ခ်င္းတို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
- မိနစ္၀က္ေလာက္ရတာနဲ႕ ေရကိုထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ က်န္ေနေသာ ပဲငံျပာရည္ ၃မ်ဳိးကို ထည့္ေမႊပါ
- မီးကို အေနေတာ္ေလာက္ေလ်ွာ့ျပီး ဟင္းအိုးကို မိနစ္၂၀ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုးတည္ထားစဥ္ အရသာ ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ဟင္းရည္ အရည္ေသာက္ဆမ္း လုပ္ခ်င္ပါက ေရကိုခပ္မ်ားမ်ားေလး ခ်န္ျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဟင္းအိုးကို မီးပိတ္ေပးပါ
- ခ်ဴိျပီး ေမႊးေနတဲ့ ၾကက္ဥၾကက္သား အခ်ဳိခ်က္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment