ပုဇြန္ထုတ္ေတြ ၀ယ္ထားျပီး ေၾကာ္လိုက္ ခ်က္လိုက္နဲ႕ ႐ိုးလာေလေတာ့ ပုဇြန္ဆုပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္ဖို႕စဥ္းစားမိျပန္တယ္ ငယ္ငယ္က ထမင္းပူပူေလးကို ဆီဆမ္းျပီး ပုဇြန္ဆုပ္ေၾကာ္နဲ႕စားတဲ့ အရသာက အေတြးထဲ ျပန္ေရာက္လာေလေတာ့ စိတ္ကူးကို အေကာင္အထည္ ေဖာ္မိျပန္တဲ့ ဟင္းတမယ္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 500 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ထုတ္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ျဖဳတ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္ဥကို အႏွစ္ဖယ္ျပီး အကာကိုဘဲ ယူထားပါ
- ပုဇြန္ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္ဥအကာတို႕ကို ဗလင္ဒါထဲမွာ ထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ေပးပါ
- အရမ္းညက္ေအာင္ ႀကိတ္ျပီးျပီ ဆိုတာနဲ႕ လံုးလို႕လြယ္ကူေအာင္ ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွႏွစ္နာရီေလာက္ ထည့္ထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ လက္ကို ေရစြတ္ျပီး ပုဇြန္လံုးေလးမ်ားကို အေနေတာ္ ဆုပ္လံုးေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ပုဇြန္ဆုပ္ေၾကာ္မ်ား ပြတက္လာေသာေၾကာင့္ ေဇာက္နည္းနည္း နက္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ဆုတ္ကို တလံုးျခင္းထည့္ျပီး မီးအားျပင္းျပင္းႏွင့္ ၂မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့လိုက္ျပီး ပုဇြန္ဆုပ္ကို တဖက္ကိုလွန္ကာ ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ပုဇြန္ဆုတ္မ်ား ေၾကာ္ေနစဥ္ ပြျပီးဆီေပၚ ေပၚလာတာနဲ႕ ဆီျမဳပ္ေအာင္ ဇြန္းေယာင္းမ အ႐ွည္ႏွင့္ ဖိဖိေပးပါ
- အားလံုးေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ခနဆယ္ထားျပီး ဆီကိုအနည္းငယ္ ထပ္ေအးသြားေအာင္ မီးကို ေအာက္ဆံုးထိ ေလ်ွာ့ေပးပါ
- အပူေငြ႕ေငြ႕ေလးႏွင့္ ေနာက္ထပ္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ထပ္ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္၍ဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ႏွင့္ တို႕ျပီးစားႏိူင္သလို အစိမ္းေၾကာ္ထဲ ထည့္၍၎ ဆီျပန္ခ်က္၍တသြယ္ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ပုဇြန္ဆုပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို အဆင္သင့္ရပါျပီ။
မမေရ ပံုေလးေတ printerest မွာ ရွယ္ပါတယ္ေနာ္ မမ
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ကြယ္ :-D
Delete