မကုန္ႏိူင္လြန္းေသာ ၾကက္ေတာင္ပံ အဖ်ားေလးေတြကို ဒီေန႕ေတာ့ မြန္ဟင္းေခၚမလား ကရင္ဟင္းေခၚမလား ကရင္ျပည္နယ္မွာ ေနတုန္းက တစ္မုန္းေသာက္ခဲ့ရတဲ့ အရည္ေသာက္ေလး ခ်က္လိုက္ျပန္ပါျပီ မရမ္းျပား အေျခာက္ေလးေတြလဲ ႐ွိေနေတာ့ စားခ်င့္စဖြယ္ ျပင္ဆင္လိုက္ျပန္ျပီေပါ့႐ွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေတာင္ပံ အဖ်ား - အေခ်ာင္း ၃၀ခန္႕
- မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ - 350 g
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
- နံနံပင္ - လိုသေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ဆယ္ေတာင့္
- ပဒဲေကာ galanga အမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မရမ္းျပား အေျခာက္ - ၅ခုခန္႕
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- စပါးလင္ - ၃ပင္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ - လိုသေလာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ေရေႏြး - ၈ခြက္ခန္႕
- ေရေအး - လိုသေလာက္ ၾကက္႐ိုးျပဳပ္ရန္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရေႏြးပူပူထဲမွာ ၂မိနစ္ခန္႕ျပဳပ္ေပးျပီး အရည္ကို သြန္ေပးပါ
- ေရေႏြးသြန္ျပီးတာနဲ႕ ေရေအးႏွင့္ တစ္ထပ္ေဆးေပးပါ
- ေရေႏြးကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး ဗီနီကာႏွင့္ ဆားထည့္ကာ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ေရေအးႏွင့္ စင္ေအာင္ေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေထာင္းထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ
- ပဒဲေကာမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ပဒဲေကာမ႐ွိပါက ခ်င္းကို အစားထိုးျပီးသံုးရန္ ေထာင္းထားပါ
- စပါးလင္ကို အနည္းငယ္ေက်သြားေအာင္ ထုထားပါ
- ေရေႏြးကို လိုသေလာက္ ျပင္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပဒဲေကာမွဳန္႕ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း) နွင့္နႏြင္းမႈန္႔ ကို မီးအေနေတာ္ျဖင့္ ေမႊးလာေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ အဖတ္မ်ား ေမႊးလာျပီး ေတာ္ေတာ္ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ငါးငံျပာရည္ထည့္၍ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ထုထားေသာ စပါးလင္ မရမ္းျပားအေျခာက္ ၾကက္ေတာင္ပံတို႕ထည့္ကာ အထက္ေအာက္ေမႊေပးျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရတစ္၀က္ထည့္ကာ အိုးအဖံုးဖုံး၍ ေရဆူျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ အထိတည္ေပးပါ
- ေရဆူခ်ိန္ ျပည့္တာနဲ႕ ေနာက္ထပ္က်န္ေနေသာ ေရကိုထပ္ထည့္ျပီး ၾကက္ေျခေထာက္ ႏူးလာေအာင္ ထပ္တည္ေပးပါ
- ေရကို မိမိႏွစ္သက္သလို ရႏိူင္ေအာင္ လိုတိုးပိုေလ်ွာ့ ခ်င့္ခ်ိန္ေပးပါ
- ၾကက္ေတာင္ပံမ်ား ႏူးလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ခပ္ကာ အရသာကို လိုသလိုျမည္းျပီး ျပင္ေပးပါ
- ပူစပ္ျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ ဟင္းရည္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
- ဟင္းရည္အား ဒီအတိုင္း ေသာက္ႏိူင္သလို မုန္႔ဖတ္ျဖင့္ တြဲဖက္၍ နံနံပင္ထည့္ေပးျပီး အရသာရိွစြာ ေသာက္ႏိူင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment