ဒီေန႕ေတာ့ မ်ွစ္ကိုေထာင္းျပီး ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးေၾကာ္ကာ မ်ွစ္ေထာင္းေၾကာ္ လုပ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္လိုဘဲ တာ႐ွည္အထားခံျပီး နည္းနည္းဘဲ စားတာနဲ႕ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစတဲ့ အရံဟင္းတစ္မယ္ပါ။
ထိုင္း႐ိုးရာ အစာေတြကို အေျခခံျပီး လုပ္ထားတာမို႕ အစပ္ဖက္ကို ႏြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့အတြက္ တာ႐ွည္ခံ မ်ွစ္ေထာင္းေၾကာ္လုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ မ်ွစ္အဖူးအႏု - 1 kg
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ဆယ္႔ငါးမႊာ (အရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဆီသတ္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ မ်ွစ္အဖူးအႏုေလးမ်ားကို ခရင္းနဲ႕ အမ်ွင္ေလးမ်ားရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
- ျခစ္ထားေသာ မ်ွစ္မ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းထားေသာ မ်ွစ္မ်ားကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြရေအာင္ ကပ္ေၾကးျဖင့္ ပန္းကန္ထဲမွာ ၁၅ခ်က္ေလာက္ လိုက္ညွပ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- ေထာင္းထားေသာမ်ွစ္မ်ားကို ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတ၀က္ င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ ဆား ခေအရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အိုုးကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္က်န္ေနေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ မ်ွစ္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
- မ်ွစ္ထည့္ျပီးတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီး မ်ွစ္ကိုဆီျပန္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ဆီႂကြတ္ႂကြတ္ျမည္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အေအးခံထားပါ
- မ်ွစ္ေထာင္းေၾကာ္ ေအးလာတာနဲ႕ ဖန္ပုလင္း သန္႕သန္႕ထဲထည့္၍ ေလလံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ကာ လႏွင့္ခ်ီျပီးထား၍ စားရေသာ မ်ွစ္ေထာင္းအစပ္ေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment