ေအး႐ွန္းကုန္စံုဆိုင္ကိုသြားတာ မ်ွစ္ႏုႏုေလးေတြရယ္ ပုဇြန္ဆတ္ထုတ္ေလးေတြ ရလာေတာ့ ပုဇြန္မ်ွစ္ကင္ေလး လုပ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။
ေအးလြန္းတဲ့ ရာသီဥတုေၾကာင့္ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိသလို ၀ါးေတြေပါလြန္းတဲ့ ေကာ့ကရိတ္ျမိဳ႕ကိုလဲ လြမ္းမိေစပါတယ္။
ေဆး႐ံုကုန္းေပၚက ၀န္ထမ္းအိမ္ေတြရဲ႕ အေနာက္ဖက္မွာ အေလ့က် ေပါက္ေနတဲ့ ၀ါးပင္ေတြဆီက ၀ါး႐ြက္ေတြ ရသလို မ်ွစ္ႏုေတြလဲ ရတတ္ျပီး ဂ်ဳိင္းျမစ္ထဲကလာတဲ့ ပုဇြန္ အ႐ြယ္စံု ဆိုဒ္အစံုကိုလဲ တမ္းတမိျပန္ပါတယ္။
တေန႕တမ်ဳိး မ႐ိုးရေလေအာင္ အဆင္ေျပသလိုေလး လုပ္စားျဖစ္တဲ့ ပုဇြန္မ်ွစ္ႏုကင္ေလး ျပင္ဆင္ပံုကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္အေကာင္ေသး - 250 g
- မ်ွစ္၀ါ - 150 g
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ၂ေတာင့္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပင္စိမ္း႐ြက္ သို႕ ပူစီနမ္ သို႕ ၾကက္သြန္မိတ္ - 100 ml
- ၀ါး႐ြက္အေျခာက္ (သို႕) ၀ါး႐ြက္အစို (သို႕) ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းျဖဳတ္၍ ေရစစ္ထားပါ
- ၀ါး႐ြက္အေျခာက္ကို ေရေႏြးႏွင့္ ေလးနာရီေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
- ၀ါး႐ြက္အစို ငွက္ေပ်ာ႐ြက္အစိုတို႕ကို သံုးပါက ဖံုမ်ားအမွဳိက္မ်ား စင္ေအာင္ အ၀တ္စသန္႕သန္႕ႏွင့္ သုတ္ေပးထားပါ
- ျပဳပ္ျပီးသား မ်ွစ္ႏုမ်ားကို ၁၀မိနစ္ေလာက္ ထပ္ျပဳပ္ျပီး ေရသြန္၍ ႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ပုဇြန္ငါးပိႏွင့္ ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ထူထူ လွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပါ၀င္ေသာ အစာမ်ားအားလံုး သမေအာင္ နယ္ထားေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၀ါး႐ြက္၅႐ြက္ကို ထုတ္လို႕အဆင္ေျပေစရန္ႏွင့္ ကင္လို႕ေကာင္းရန္ တ႐ြက္ႏွင့္တ႐ြက္ထပ္ကာ ခပ္ထူထူ ခင္းေပးျပီး ၀ါး႐ြက္ေပၚမွာ ၃ ပံု ၁ ပံုခြဲထည့္ကာ က်စ္ေနေအာင္ ထုတ္ေပးပါ
- ထုတ္ေနစဥ္ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ ျဖစ္ေစရန္ ၀ါး႐ြက္ရဲ႕ ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို အနည္းငယ္စီ ကပ္ေက်းျဖင့္ ညွပ္ေပးပါ
- ကင္ေနစဥ္ အစာမ်ား ေပါက္ထြက္မသြားေစရန္ အရြက္၃႐ြက္ကို တခုႏွင့္တခု လက္၂လံုးေလာက္စီ ထပ္ေပးျပီး ေနာက္ထပ္၂႐ြက္ေလာက္ကို မစာပံုထည့္မည့္ ေအာက္ဖက္မွာ ထပ္ေပးပါတယ္
- ထုတ္ထားေသာ အထုတ္ ေျပမသြားေအာင္ ႀကိဳးျဖင့္ ခ်ည္ေပးထားပါ
- အားလံုးထုတ္ျပီးတာနဲ႕ grill pan ထဲထည့္ကာ မီးအားျပင္းျပင္းနဲ႕ တဖက္ကို ၁၅မိနစ္စီ ကင္ေပးပါ
- grill pan မ႐ွိပါက အသားထူေသာ ဒယ္အိုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
- မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးဖိုေပၚမွာ သံဇကာတင္ျပီး ကင္ေပးပါ
- တဖက္က်က္လ်ွင္ ေနာက္တဖက္ကိုလွည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ကင္ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္မ်ွစ္ႏုကင္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
- စားမည့္သူ မ်ားပါက ထိုနည္းအတိုင္း အစာမ်ားကို ဆတိုးထည့္ျပီး အစာစပ္ကာ ကင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment