ဒီတခါေတာ့ အုန္းႏို႕ႏိူင္ႏိူင္ ထည့္ခ်က္ထားတဲ့ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ ျပစ္ခ်က္ေလးကို အအီေျပေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏိူင္ႏိူင္နဲ႕ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္။
ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ခ်က္တိုင္း ေၾကာ္ျပီးခ်က္တာထက္ ျပစ္ခ်က္ေလး ခ်က္တာကို ပါးစပ္ထဲမွာ အရသာပိုျပီး ေတြ႕ေလေတာ့ ၀ါးလိုက္တိုင္း အရသာေကာင္းေစတဲ့ အုန္းႏို႕ငါးဖယ္ ျပစ္ခ်က္ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးဖယ္ျခစ္ - 500 g
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးေသး ၃လံုးခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၆မႊာ (ငါးဖယ္ျခစ္ ေထာင္းရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ ( ငါးဆုတ္ဆီသတ္ရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕ (ငါးဖယ္ျခစ္ ေထာင္းရန္)
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ငါးဖယ္ ေထာင္း႐န္ ဆီသတ္ရန္)
- အုန္းႏို႕ - 110 ml
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၅လံုးခန္႕ (သို႕မဟုတ္)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - လွီးျပီးသား ready made 300 g
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ေရ - အေနေတာ္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ငါးဆုပ္ ဆီသတ္ရန္ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္ဆံု ႀကီးႀကီးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆားႏွင့္ ငါးဖယ္ျခစ္ကိုထည့္ျပီး ေစးထန္းလာတဲ့အထိ ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္ဆံု ႀကီးႀကီးမ႐ွိပါက ၂ခါ ခြဲျပီး ေထာင္းေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- မာမာကေတာ့ အေရာင္ရဲရဲေလး လိုခ်င္လို႕ လွီးျပီးသား ဗူးကို သံုးထားပါတယ္
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေထာင္းျပီးသား ငါးဖယ္ျခစ္မ်ားကို လက္မွာေရစြတ္ျပီး အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ ဆုပ္လံုး လံုးေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ကာ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိမွဳန္႕ ငါးငံျပာရည္တို႕ထည့္ကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကတဲ့အထိ ေမႊေပးျပီ တည္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကလာတာနဲ႕ အုန္းႏိူ႔ နွင့္ ေရထည့္ကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါ
- ေရကို အမ်ားႀကီး တခါထဲ မထည့္ဘဲ လိုခ်င္သေလာက္ ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ
- ဟင္းအႏွစ္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ကို အစိမ္း ျပစ္ခ်က္ေလး ထည့္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ၅မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးျပီး ဟင္းအိုး ပြက္ပြက္ဆူကာ အုန္းႏို႕ဆီျပန္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ နံနံပင္အုပ္ျပီး အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပး၍ လိုသလိုျပင္ျပီး အုန္းႏို႕ငါးဖယ္ျခစ္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment