ရာသီဥတု ေအးစိမ့္ေနေအာင္ ခ်မ္းေနခ်ိန္မွာ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္မိေလေတာ့ ငါးကိုအစပ္ေလး ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရျပန္ပါတယ္။
ငါးခ်င္း ငါးျမစ္ခ်င္းလိုငါးမ်ဳိးနဲ႕ အစပ္ေၾကာ္ရင္ ပိုျပီးေကာင္းေပမဲ့ အလြယ္တကူရဖို႕ မလြယ္တဲ့ငါးမ်ဳိးမို႕လို႕ အလြယ္တကူရႏိူင္တဲ့ ဘာဆာငါးနဲ႕ဘဲ ေၾကာ္ေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး အသားလႊာ - 500 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာ
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ေပးပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဘာဆာငါး ငါးအသား လႊာျပီးသားကို ေရေဆးျပီး ေရစ္ထားပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ေက်မသြားေစရန္ သင့္ေတာ္သလို ခပ္ထူထူ လွီးေပးပါ
- လွီးထားေသာငါးကို ဆား နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အ႐သာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲကို ျပင္ထားပါ
- ငါးေၾကာ္စဥ္ ဆီပူမ်ား ေပါက္မထြက္ေစရန္ ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာငါးကို တတံုးျခင္းထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- တဖက္က်က္မွ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးတတံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ျဖစ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ထားေပးပါ
- ဆီအိုးထဲမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းစာေလာက္ ခ်န္ထားေပးျပီး မီးကိုအလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ဆီအိုးကို မီးဖိုေပၚ ျပန္တင္ေပးပါ
- ဆီအိုးအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ အ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ မီးကိုပိတ္လိုက္ျပီး လက္က်န္အပူ႐ွိန္နဲ႕ဘဲ င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- င႐ုတ္သီးအနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ငံျပာရည္ႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာငါးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးအစပ္ေျခာက္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို ခ်ဥ္႐ည္ဟင္းႏွင့္ ျပင္ေပးကာ ထမင္းပူပူႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment