ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္နဲ႕ၾကက္သားကို ဖက္ထုတ္အစာလုပ္ျပီး ထုတ္ကာ ေၾကာ္စားျဖစ္လို႕ စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ အစာစပ္နည္းနဲ႕ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- ပုဇြန္ထုတ္ - အခြံခြ်တ္ျပီးသား 100 g
- Wonton skin - အ႐ြက္၃၀ခန္႕ ready made အ႐ြက္ကို သံုးထားပါတယ္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- Mushroom soy sauce - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- Corn flour - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၃ပင္ (40 ml)
- တ႐ုတ္နံနံ - လွီးျပီးသား (30 mlခန္႕)
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ေနၾကာဆီ - လီတာ၀က္ခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို အခြံခြာျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ
- ၾကက္သားႏွင့္ ပုဇြန္ကို ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ေပးပါ
- ႀကိတ္စက္မသံုးပါက ဓါးႏွင့္ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ ညက္ေနေအာင္ စဥ္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္တဆစ္စာ အေနေလာက္ လွီးေပးထားပါ
- တ႐ုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ထားေသာ ၾကက္သားပုဇြန္အေရာ ၾကက္သြန္မိတ္ တ႐ုတ္နံနံ တ႐ုတ္မဆလာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ mushroom soy saue, cornflour တို႕ထည့္ျပီး အရသာမ်ွေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ေမႊေပးပါ
ဖက္ထုတ္ထုတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- Wonton skin ကို တ႐ြက္ယူျပီး အစာကို အလယ္တည့္တည့္မွာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းစာေလာက္ ပံုေပးပါ
- Ready made ခဲထားေသာ အ႐ြက္ကို သံုးပါက အစာမထည့္ခင္ နာရီ၀က္ေလာက္ ႀကိဳထုတ္ထားေပးပါ
- ေရခဲေပ်ာ္မွ တ႐ြက္ျခင္း လႊာယူရ လြယ္ကူေစပါတယ္
- အစာထည့္ျပီးေသာ Wonton အ႐ြက္ဧ။္ အနား၂ဖက္ကို ေရႏွင့္ အနည္းငယ္ စြတ္ေပးျပီး ပံုပါအတိုင္း ေခါက္ေပးပါ
- အနား၂ဖက္ ကပ္သြားေစရန္ လက္မႏွင့္ လက္ညိဳွးၾကားထည့္ကာ လိုက္ဖိေပးပါ
- ထုတ္ျပီးေသာ ဖက္ထုတ္မ်ားကို တခုႏွင့္ တခုမကပ္ေစရန္ ခပ္ေ၀းေ၀းထားပါ
- ခ်က္ခ်င္း ေၾကာ္မစားေသးပါက နာရီ၀က္ေလာက္ ေလသလပ္ခံျပီးမွ တခုႏွင့္တခု ထပ္ကာ၉ထားျပီး သိမ္းေပးပါ
- ထိုနည္းအတိုင္း wonton skin အ႐ြက္မ်ား ကုန္တဲ့အထိ ထုပ္ေပးပါ
- ထုတ္ျပီးသြားေသာ ဖက္ထုတ္မ်ားကို စားႏိူင္သေလာက္ ေၾကာ္ျပီး ပိုေသာဖက္ထုတ္မ်ားကို ေရခဲေသတၱာ အေပၚထပ္မွာ သိမ္းထားျပီး လိုမွထုတ္၍ ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္
ေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ဖက္ထုတ္အျပင္သား အက်က္မျမန္ေစရန္အတြက္ အိုးအသားထူေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ွာ့လိုက္ပါ
- မီးအားအရမ္းျပင္းလ်ွင္ ဖက္ထုတ္အျပင္ခြံ က်က္ျပီးအေရာင္ မလွသလို အတြင္းက အစာမ်ား မက်က္ဘဲ ျဖစ္တတ္ပါတယ္
- မီးေလ်ာ့ျပီး အိုးထဲမွဆီ အေငြ႕ေသေလာက္မွ ဖက္ထုတ္မ်ားကို တထုတ္ျခင္း တခုႏွင့္တခု မကပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ လွန္လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္တာနဲ႕ အရသာ႐ွိလြန္းေသာ ပုဇြန္ၾကက္သား ဖက္ထုတ္ေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ျဖင့္ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment