ဆယ္လမြန္ငါးေတြ ၀ယ္ထားျပီး ဘယ္လိုခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနရင္က ဆီျပန္ခ်က္တာလဲ မစားခ်င္ ကင္ထားတာလဲ မစားခ်င္နဲ႕ ေနာက္ဆံုးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ အႏွစ္ခ်က္ျပီး Pasta လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ တကယ္တမ္း ဟင္းအႏွစ္ခ်က္ရင္ေတာ့ အေမႊးနံ႕သာေတြ အဆီအစိမ့္ေတြ အမ်ားႀကီးထည့္ရပါတယ္။
ေမြးလာတဲ့ ဆီဦးေထာပတ္ စားလာတာ မဟုတ္ေလေတာ့ သူတို႕ခ်က္နည္းအတိုင္း ခ်င္ရင္ လ်ွာမွာ အရသာ မေတြ႕တဲ႕အတြက္ အရသာကို လိုသလိုျပင္ကာ ခ်က္နည္းေလးကေတာ့ မာမာအရင္တုန္းကခ်က္တဲ့ ခ်က္နည္းေတြ အတိုင္းပါဘဲ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- PASTA အေျခာက္ - 400g
- ဆယ္လမြန္ငါး - 400g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီး ၂ပင္ခန္႕
- သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း ( ႐ိုး႐ိုးဆီသံုးလဲရ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - 400g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- PASTA ကို ေရေႏြးဆူဆူ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ႏူးလာတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင့္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဆယ္လမြန္ငါးကို အေနေတာ္တံုးျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးေပးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အရင္ဆီသတ္ေပးပါ
- နည္းနည္းႏြမ္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာငါးကိုထည့္ျပီး ေမႊပါ
- ေရခမ္းေအာင္မတည္ဘဲ ေရအေနေတာ္ေလာက္ရတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ျဖဴးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာပါစတာကို ပန္းကန္ျပားထဲမွာ တပြဲစာထည့္ျပီး ငါးဟင္းအႏွစ္ဆမ္းျပီး စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment