ရာသီဥတုေအးေလ စားခ်င္တာက ပူပူစပ္စပ္ေတြ ျဖစ္ေလပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ မိုးေလးတစ္အံု႕အံု႕ၾကား ပူစပ္ပူေလာင္ေလး စားရေလေအာင္ မ်ွစ္အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- က်က္ေနေအာင္ျပဳပ္ထားေသာ မ်ွစ္ - 500 g
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - သံုးေတာင့္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ျပဳပ္ထားေသာ မ်ွစ္ကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ပါးပါးႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး အခြံခြာကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- လိုအပ္ေသာ အရသာမ်ား ျပင္ထားပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ဆံုး ေမႊးေအာင္ေၾကာ္ျပီးမွ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲေၾကာ္ျပီး မ်ွစ္ကိုထည့္ေမႊပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ပဲငံျပာရည္မ်ား ငံျပာရည္ ဆားႏွင့္အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ မ်ွတေအာင္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း မ်ွစ္အစပ္ေၾကာ္ေလးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment