တစ္ခါတစ္ေလေတာ့ အခ်ဳိနဲ႕မတည့္ေပမဲ့ ကိတ္မုန္႕ေလး စားခ်င္တာနဲ႕ ဖုတ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဟင္းခ်က္ရတာေလာက္ စိတ္မ၀င္စားေပမဲ့ စိတ္ကူးရရင္ေတာ့ ရသလိုေလး လုပ္စားျဖစ္တဲ့ အခ်ဳိသရည္စာေလးပါ။
ဟင္းခ်က္သလို ပစၥည္းေတြ အစံုထည့္စရာ မလိုေပမဲ့ မုန္႕သားစပ္ရတာ သတိထားရတဲ့ အဆင့္ေလးေတြေတာ့ ဂ႐ုစိုက္ရပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာနဲ႔ မာမာ႔သမီးေလး ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140 g
- ေထာပတ္ -100 g
- Baking powder - 2.5 g
- သၾကား - 120 g
- ႏြားႏို႔ -150 ml
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- ဗနီလာ အနံ႔ - လက္ဖက္ရည္ တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
- ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး ေသေသခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
- ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
- သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ စက္႐ွိက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
- ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
- ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေနာက္ဆံုး က်န္ေသာႏြားႏို႕ႏွင့္ ဂ်ဳံကို မုန္႕ႏွစ္ရေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
- မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို baking paper ခင္းေပးပါ
- Baking paper ခင္းထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
- Ovenကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
- Oven ပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
- ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
- မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္လို႕ ေထာပတ္ကိတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို oven ထဲမွ ထုတ္ေပးျပီး အေအးခံကာ သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment