ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္ကခ်ဥ္ေပါင္ခင္းေလး ေနာက္ဆံုး ရသေလာက္ခူးျပီး ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း၀ါေလး တစ္မယ္ ခ်က္ပါတယ္ အစပ္မစားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ အ႐ည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းျဖစ္လို႕ အဆင္ေျပရင္ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ - အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုး
- မ်ွစ္ - ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးစာ
- ပုဇြန္ - အေကာင္ေသး 150 g
- ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
- ပုဇြန္းငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ဟင္းအိုးထဲႏွင့္ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ )
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အ႐ိုးထြင္ျပီးသား ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ထားပါ
- ပုဇြန္ကိုေရေဆး၍ အျမွီးႏွင့္ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ဆီတို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
- ျပဳပ္ျပီးသားမ်ွစ္ကို ေရေဆး၍ အေနေတာ္ တံုးထားပါ
- ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ပုဇြန္ငါးပိကို ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်ဥ္ဗူး တစ္ဗူးစာေလာက္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ
- ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ထည့္ထားေသာ အိုးထဲသို႕နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူးစာေလာက္ ထည့္ေပးပါ
- မီးအား ျပင္းျပင္းျဖင့္ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္အိုးကို တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ား ေက်သြားေအာင္ သစ္သားေယာင္းမျဖင့္ နာနာေမႊေပးပါ
- ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ား ေက်လာျပီး ေရမခမ္းခင္ အခ်ိန္မွာ အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို အိုးထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ပုဇြန္အေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရေဖ်ာ္ထားေသာ ပုဇြန္ငါးပိကို လက္ႏွင့္ထပ္ေဖ်ာ္ျပီး အရည္စစ္ကာ ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕လွီးထားေသာမ်ွစ္ႏွင့္ ေရကိုလိုသေလာက္ ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ
- ေရထည့္ျပီး အိုးအဖံုးမအုပ္ဘဲ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာလ်ွင္ ေ၀က်တတ္ေသာေၾကာင့္ အိုးေပၚမွာ သစ္သားေယာင္းမကို ကန္႕လန္႕ျဖတ္ျပီး တင္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပင္စိမ္း႐ြက္အုပ္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ပင္စိမ္း႐ြက္နံ႕သင္းေနတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ မ်ွစ္ ဟင္း၀ါေလးကို အလြန္လိုက္ဖက္ေသာ ငါးပိေထာင္း ငါးဇင္႐ိုင္းအိုးကပ္တို႕ျဖင့္ လိုသလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
- ပင္စိမ္း႐ြက္ မ႐ွိပါက မထည့္ဘဲလဲ ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment