Monday, 8 August 2016

ချဉ်ပေါင်ဟင်း






ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္ကခ်ဥ္ေပါင္ခင္းေလး ေနာက္ဆံုး ရသေလာက္ခူးျပီး ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း၀ါေလး တစ္မယ္ ခ်က္ပါတယ္ အစပ္မစားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ အ႐ည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းျဖစ္လို႕ အဆင္ေျပရင္ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ - အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုး
  2. မ်ွစ္ - ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးစာ
  3. ပုဇြန္ - အေကာင္ေသး 150 g
  4. ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  5. ပုဇြန္းငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ဟင္းအိုးထဲႏွင့္ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္ )
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • အ႐ိုးထြင္ျပီးသား ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ထားပါ
  • ပုဇြန္ကိုေရေဆး၍ အျမွီးႏွင့္ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ဆီတို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
  • ျပဳပ္ျပီးသားမ်ွစ္ကို ေရေဆး၍ အေနေတာ္ တံုးထားပါ
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • ပုဇြန္ငါးပိကို ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်ဥ္ဗူး တစ္ဗူးစာေလာက္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ထည့္ထားေသာ အိုးထဲသို႕နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူးစာေလာက္ ထည့္ေပးပါ
  • မီးအား ျပင္းျပင္းျဖင့္ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္အိုးကို တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ား ေက်သြားေအာင္ သစ္သားေယာင္းမျဖင့္ နာနာေမႊေပးပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္မ်ား ေက်လာျပီး ေရမခမ္းခင္ အခ်ိန္မွာ အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို အိုးထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ပုဇြန္အေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရေဖ်ာ္ထားေသာ ပုဇြန္ငါးပိကို လက္ႏွင့္ထပ္ေဖ်ာ္ျပီး အရည္စစ္ကာ ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕လွီးထားေသာမ်ွစ္ႏွင့္ ေရကိုလိုသေလာက္ ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ
  • ေရထည့္ျပီး အိုးအဖံုးမအုပ္ဘဲ တည္ေပးပါ 
  • ေရဆူလာလ်ွင္ ေ၀က်တတ္ေသာေၾကာင့္ အိုးေပၚမွာ သစ္သားေယာင္းမကို ကန္႕လန္႕ျဖတ္ျပီး တင္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပင္စိမ္း႐ြက္အုပ္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ပင္စိမ္း႐ြက္နံ႕သင္းေနတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ မ်ွစ္ ဟင္း၀ါေလးကို အလြန္လိုက္ဖက္ေသာ ငါးပိေထာင္း ငါးဇင္႐ိုင္းအိုးကပ္တို႕ျဖင့္ လိုသလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ မ႐ွိပါက မထည့္ဘဲလဲ ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment