Saturday, 30 May 2015

ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕ကပ္ ပုဇြန္ေၾကာ္











ဒီေန႕ေတာ့ ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕ကပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ပုဇြန္ၾကားေတြရလာတာနဲ႕ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ အေၾကာ္တမ်ဳိးပါ။

ထမင္းနဲ႕စားနိုင္သလို ဒီအတိုင္း ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ေလးေတြနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္တာမို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ၾကား အေကာင္ႀကီးႀကီး - ၆ေကာင္
  2. ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း
  3. ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  5. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးသာသာ

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ အျမွီးခ်န္ထားေပးပါ
  • ဗိုက္ဖက္ကို တခ်က္ျခင္း ၅ခုေလာက္မႊန္းကာ အေၾကာ ျဖတ္ထားေပးပါ
  • သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို အာလူးမွဳန္႕သံပုရာရည္တို႕ႏွင့္ နယ္ကာ ေရျပန္ေဆးေပးပါ
  • ပန္းကန္တခုစီထဲမွာဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ေပါင္မွဳန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္ဥတလံုးကို ေခါက္ထားပါ
  • ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕မွာ အငံပါျပီးသားမို႕ အငံထပ္ထည့္စရာ မလိုပါ
  • အရင္ဆံုး ၾကက္ဥထဲမွာ ပုဇြန္ကို ႏွစ္ျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ကပ္ေအာင္လူးေပးပါ
  • ၾကက္ဥႏွင့္ ဂ်ဳံမွဳန္႕လူးထားေသာ ပုဇြန္ကို ေပါင္မုန္႕ေျခာက္မွာ ထပ္ျပီးလူးေပးပါ
  • အားလံုးျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုး တလံုးထဲမွာ ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ာ့ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို တေကာင္ျဖင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
  • တဖက္က်က္ပါက တဖက္ကိုလွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားႏိုင္ပါျပီ။

2 comments: