ဒီေန႕ေတာ့ ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕ကပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ပုဇြန္ၾကားေတြရလာတာနဲ႕ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ အေၾကာ္တမ်ဳိးပါ။
ထမင္းနဲ႕စားနိုင္သလို ဒီအတိုင္း ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ေလးေတြနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္တာမို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ၾကား အေကာင္ႀကီးႀကီး - ၆ေကာင္
- ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးသာသာ
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ အျမွီးခ်န္ထားေပးပါ
- ဗိုက္ဖက္ကို တခ်က္ျခင္း ၅ခုေလာက္မႊန္းကာ အေၾကာ ျဖတ္ထားေပးပါ
- သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို အာလူးမွဳန္႕သံပုရာရည္တို႕ႏွင့္ နယ္ကာ ေရျပန္ေဆးေပးပါ
- ပန္းကန္တခုစီထဲမွာဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ေပါင္မွဳန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္ဥတလံုးကို ေခါက္ထားပါ
- ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕မွာ အငံပါျပီးသားမို႕ အငံထပ္ထည့္စရာ မလိုပါ
- အရင္ဆံုး ၾကက္ဥထဲမွာ ပုဇြန္ကို ႏွစ္ျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ကပ္ေအာင္လူးေပးပါ
- ၾကက္ဥႏွင့္ ဂ်ဳံမွဳန္႕လူးထားေသာ ပုဇြန္ကို ေပါင္မုန္႕ေျခာက္မွာ ထပ္ျပီးလူးေပးပါ
- အားလံုးျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ေပးပါ
- ဒယ္အိုး တလံုးထဲမွာ ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ာ့ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို တေကာင္ျဖင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
- တဖက္က်က္ပါက တဖက္ကိုလွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားႏိုင္ပါျပီ။
စားခ်င္စရာ
ReplyDeleteစားပါေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ
ReplyDelete