ေရစိမ္ထားေသာ ပဲျခမ္း
႐ွမ္းနံနံႏွင့္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ေၾကာ္ရန္
ေရစိမ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ဗလင္ဒါထဲ
ထည့္ႀကိတ္ထားေသာပဲႏွင့္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
အားလံုးကိုေရာနယ္ျပီး ဗယာေၾကာ္
တခုစာယူျပီး ဆီထဲထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
အစားအေသာက္ တခုကို ဘယ္ပစၥည္း ဘယ္ေလာက္ထည့္ပါဆိုျပီး ပံုမွန္ ဟင္းခ်က္နည္းေတြထက္ တခါတေလ ကိုယ့္စိတ္ကူးနဲ႕ကိုယ္ အဆင္ေျပေအာင္ ခ်က္လိုက္တဲ့ ဟင္းေတြက ပိုျပီးအရသာ႐ွိ ပိုျပီးေကာင္းတတ္ပါတယ္။
ဒီေန႕လဲ သတ္သတ္လြတ္စားတဲ့ သမီးအတြက္ ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ဆင္ရင္း သမ႐ိုးက် ေၾကာ္ေနက်ထဲက နည္းနည္းခြဲထြက္ျပီး ေၾကာ္လိုက္တာ စားမေလာက္ ဗယာေၾကာ္ေလးျဖစ္သြားလို႕ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ပီတိေတြ ျဖစ္မိသြားပါတယ္။
ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္တဲ႔အခါ အရင္ထည့္ေနက် ပူစီနံအစား ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ကို အစားထိုးျပီး ထည့္ကာ ေၾကာ္ထားပါတယ္ ေျပာခ်င္တာေလး ေနာက္တစ္ခုက ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္တဲ႔အခါ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရြက္ေလးေတြ ထည္႔ျပီးေတာ႔ ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကုလားပဲျခမ္း - 2 cups
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း အတိ
- ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း အတိ
- ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္းခန္႔ (လွီးျပီးသား)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၈မႊာ
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ကုလားပဲျခမ္းကို ဇလံုထဲထည္႔ျပီး ပဲအထက္ ေရလက္ေျခာက္လံုးေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တစ္ညသိပ္ ေရစိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီး ပြလာေသာ ပဲမ်ားကို ေရ ၃ထပ္ေလာက္ စင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇကာထဲထည္႔ကာ ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ ရေအာင္လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ရွမ္းနံနံကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႔ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆန္မွဳန္႔ႏွင္႔ ဆီတို႔ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ပဲမ်ား ေရစစ္သြားပါက အသားငါး ၾကိတ္ေသာ ဘလင္ဒါထဲထည့္ကာ မိနစ္၀က္ တစ္ခါႀကိတ္ျပီး စက္ကိုခနရပ္ကာ ေဘးမွာကပ္ေနေသာ ပဲမ်ား အထဲကို တြန္းခ်ေပးျပီး အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ၄ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
- ၾကိတ္ထားေသာ ပဲျခမ္းမ်ား ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း အေနရျပီဆိုရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ ထည့္ကာ အားလံုးကို သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ဆီခပ္မ်ားမ်ားကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူ မပူကို ပဲဆုတ္ ခပ္ေသးေသးေလးဆုတ္ကာ ထည့္ၾကည့္ပါ
- ခ်က္ျခင္းဘဲ ပဲဆုပ္ေလး ဆီေပၚတက္လာျပီဆိုရင္ ဆီပူလာျပီမို႔လို႔ မီးကိုနည္းနည္း ထပ္ေလ်ာ့ကာ ဗယာေၾကာ္ တခုစာယူျပီး ခပ္ဖြဖြ ဆုပ္ေပးကာ ဆီအိုးထဲကို တစ္ခုျခင္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေပးပါ
- တစ္ခုနဲ႕တစ္ခု မကပ္ေအာင္ ထည့္ေပးျပီး တစ္ဖက္က်က္လ်ွင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
င႐ုတ္သီးေတာင့္ အေျခာက္ေၾကာ္ႏွင့္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ေၾကာ္တို႕ေၾကာ္ျပီး ဗယာေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါတယ္။
အုုိင္အိုုရာက ရွမ္းနံနံၾကိဳက္ေတာ့ ဒီလိုုေၾကာ္တာၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။
ReplyDeleteမမာေျပာသလုုိ ဆန္မွုုန္ ့ေလးနဲ ့ဆုုိေတာ့ ပုုိမြျပီး ၾကႊတ္မွာေပါ့ေနာ္။
ပဲသိပ္မၾကိဳက္လိုု ့ခဏခဏမစားျဖစ္ဘူး။
ဒါေပမဲ့ စမ္းၾကည့္အုုန္းမယ္ ဒီနည္းေလးကိုု။
အုုိင္အုုိရာ ရွမ္းနံနံပင္ေလး ရွားရွားပါးပါး ၀ယ္လာတာ ဗီယက္နမ္လယ္သမားေစ်းကိုုအေစာၾကီးသြားျပီးေတာ့။
စႏိုုးကႏွိပ္စက္သြားတာ နလံကုုိမထူဘူး။
ဟုုိတစ္ေလာက နဲနဲေလး နလံထူလာလိုု ့ေပ်ာ္ေနတာ။
တစ္ေန ့က ပက္က်ိေသးေသးေလး ကႏွိပ္စက္သြားတာ အရြက္ေတြအကုုန္ကုုန္ေရာမမာရယ္။
အုုိင္အိုုရာ
စားလို႕ေကာင္းတယ္ အိုင္အိုရာ
Deleteေၾကာ္စားၾကည့္ေနာ္
ဗယာေၾကာ္ ေနာက္တနည္းနဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလး မွတ္သြားပါတယ္ေနာ္ .... ^___^
ReplyDeleteေၾကာ္စားၾကည့္ေနာ္ ညီမေလး
Delete