Sunday, 10 May 2015

ငှက်ပျော ပလိန်းကြော်


မေန႕က ၀ယ္လာတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီး ေပ်ာ့ပ်ဲပ်ဲေလးေတြကို ဘာမွမထည့္ဘဲ ပလိန္းေၾကာ္ထားပါတယ္ ဆီနဲ႕ေၾကာ္ရတာမို႕ အရသာကေတာ့ အင္မတန္ခ်ဳိ အင္မတန္မွေမႊးေပါ့ေနာ္ ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္ကို ဒီအတိုင္း စားတာထက္ကို ပိုျပီးေမႊး ပိုျပီးခ်ဳိပါတယ္။

ဆီေတြမ်ားလိုက္တာလို႕ ထင္မိမွာေနာ္ ဟုတ္ပါတယ္ အဆီေ႐ွာင္သူေတြ အတြက္ေတာ့ ဆီမဆိုသေလာက္ေလး ပါပါတယ္ ဆီပါမွလဲ ေၾကာ္ရတာ အဆင္ေျပသလို အရသာေလးလဲ ထူးမွာမို႕ပါ ဆီပါရင္ လႊစာမွဳန္႕ေတာင္ ေကာင္းတာဘဲဆိုတဲ့ စာဆိုေလးေတာင္ ႐ွိေသးတာဘဲေနာ္။

႐ိုး႐ွင္းေပမဲ့ အင္မတန္အရသာ႐ွိတဲ့ ငွက္ေပ်ာ ပလိန္းေၾကာ္ေလးပါ

ပါ၀င္ပစၥည္း

  • ငွက္ေပ်ာသီး - ၃လံုး (ေပ်ာ့ေနရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္)
  • သစ္႐ြက္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု
  • ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကို အနည္းငယ္ထပ္ေလ်ာ့ျပီးမွ ငွက္ေပ်ာသီးကို ဆီအိုးထဲကို ထည့္ေပးျပီး ေၾကာ္ပါ
  • ေအာက္ေျခဖက္က ငွက္ေပ်ာသီးနံ႕ေမႊးလာျပီး အညိဳေရာင္သန္းလာလ်ွင္ ေနာက္တဖက္ကိုလွန္ေပးျပီး ေၾကာ္ပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး အညိဳေရာင္သန္းလာပါက ဆီစစ္ျပီးဆယ္ေပးကာ စားႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment