တစ္ခါတစ္ေလက် အသက္အ႐ြယ္ေၾကာင့္ သတိေတြ ေမ့တတ္လာခဲ့ပါျပီ ဆိုတာကို ၀န္ခံပရေစ ဘာနဲ႕သက္ေသျပမလဲလို႕ ေမးလာရင္ အခုငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးနဲ႕ သက္ေသျပခ်င္ပါတယ္႐ွင္။
မာမာမေန႕က ေဈးကိုသြားပါတယ္ တစ္ပါတ္စာ ၀ယ္သမွ် ပစၥည္းအကုန္လံုး ေဈး၀ယ္အိတ္ေတြ ဆိုင္ကထည့္ေပးလိုက္တဲ့အတိုင္း ကားထဲထည့္ျပီး ျပန္လာခဲ့ပါတယ္။
အိမ္ေရာက္ေတာ့ ပစၥည္းေတြအကုန္ အိမ္ေပၚသည္ျပီး အေရးႀကီးတဲ့ အသားငါးေတြ အရင္ထုတ္ျပီး တစ္ခါခ်က္စာ အထုတ္ေတြ ျပင္ဆင္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ျပီးသိမ္းလိုက္ပါတယ္ ညေနေစာင္းေတာ့မွ က်န္တာေတြဆက္လုပ္ကာ အသီးအ႐ြက္ေတြ သိမ္းမယ္ဆိုျပီး စိတ္ကူးလိုက္ေပမဲ့ အဆိုင္းမင့္လုပ္ေနတဲ့ သမီးဆီကို အာ႐ံုကေရာက္သြားျပီး အရာရာ အားလံုးကို အကုန္လံုးကို ေမ့သြားပါေတာ့တယ္။
ည၁၁နာရီ၄၅မိနစ္မွာ တင္ရမဲ့ အဆိုင္းမင့္အတြက္ သူပ်ာယာခတ္ေနေလ ေဆးပညာနဲ႔ ပါတ္သက္တဲ႔ စာဆို ဘာတစ္လံုးမွ မကူႏိူင္တဲ့ က်မ အိမ္သာထဲ ၀င္လိုက္ထြက္လိုက္ လုပ္ေန႐ံုကလြဲျပီး ေျခမကိုင္မိ လက္မကိုင္မိျဖစ္ေနခဲ႔ပါတယ္။
သူ႕ကို စာကူေပးႏိူင္မဲ့ အေဖကလဲ ၂ညအိပ္ခရီးက ထြက္သြားခ်ိန္ဆိုေတာ့ အဆိုင္းမင့္ တင္ရမဲ့နာရီ မိနစ္ပိုင္းအခ်ိန္ဘဲ လိုေနခ်ိန္ထိ ဘုရားစာ ထိုင္႐ြတ္ေပးေန႐ံုမွ မွတစ္ပါး အျခားမ႐ွိခဲ့ဘူးေပါ့႐ွင္။
သူလဲအဆိုင္းမင့္ တင္ျပီးခ်ိန္ မာမာလဲ အ႐ုပ္ႀကိဳးျပတ္ ျဖစ္ခဲ့ရျပီး အသီးအ႐ြက္ေတြ မသိမ္းႏိူင္ေတာ့ဘဲ အိပ္ယာ၀င္ခဲ့ ရပါေတာ႔တယ္ မနက္အိပ္ယာကနိုးခ်ိန္ အသီးအ႐ြက္ေတြ သတိယလို႕ ထုတ္ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ပန္းေဂၚဖီ ဘ႐ိုကိုလီ ေဂၚဖီထုတ္ေတြရဲ႕ေအာက္မွာ ျပားျပားပိေနတဲ့ မာမာ့ရဲ႕ ၅ကီလို အေလးခ်ိန္႐ွိေသာ ငွက္ေပ်ာသီးထုတ္ႀကီးမွာ တစ္ခ်ဳိ႕က ေကာင္းေပမဲ့ တစ္ခ်ဳိ႕က အရည္ေတြထြက္ ေပ်ာ့ပိပ်ဲလို႕ေနပါေတာ႔တယ္။
ကဲ သတိေမ့တတ္ျခင္းက မာမာ့ကို အလုပ္ေတြ ပိုသြားေစခဲ့ပါတယ္ ဒီေတာ့လဲ အဲဒီငွက္ေပ်ာသီးေတြ မာမာႀကံရင္ ဘာခံႏူိင္မလဲ ေကာ္ျပန္႔ဖက္နဲ႕ထုတ္ျပီး ေၾကာ္တန္တာေၾကာ္ အုန္းႏို႕နဲ႕ေပါင္းတန္တာေပါင္း အလံုးလိုက္ကို ဆီနဲ႕ ေၾကာ္တန္တာ ေၾကာ္ပလိုက္ ရပါေတာ႔တယ္။
အခုေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အုန္းႏိူ႕နဲ႕ေပါင္းနည္းလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ တစ္ကယ္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာေပါင္းက ေပါင္းနည္းေတြ အမ်ားႀကီးဘဲ ႐ွိပါတယ္ အခုကေတာ့ ျမန္မာႏိူင္ငံမွာလို ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ကလဲ ႐ွားေတာ့ကာ ႐ိုး႐ိုးေရနဲ႕ဘဲ ျပဳပ္ျပီး ေပါင္းလိုက္ပါတယ္ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး ျဖစ္တဲ့အတြက္လဲ အဖန္ဓါတ္ မရွိတဲ႔အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ထည့္ျပဳပ္စရာ မလိုပါဘူး႐ွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး - ခြန္ႏွစ္လံုး
- အုန္းႏို႕ - 270 ml ( ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံမခြာဘဲ ေရျမဳပ္႐ံုထည့္ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ကာ အခြံခြာထားပါ
- အုန္းႏို႕ႏွင္႔ ဆားကို အိုးတစ္လံုးထဲထည္႔ျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလး ရလာေအာင္ က်ဳိေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ျပဳပ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးကို အုန္းႏို႕အိုးထဲ ထည့္ကာ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆက္က်ဳိေပးပါ
- အုန္းႏို႕နဲ႕ငွက္ေပ်ာသီး အနံ႕ေလး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလး ရပါျပီ
- သၾကား လံုး၀ထည့္စရာ မလိုဘဲ အခ်ဳိအအီ အရသာ ျပည့္စံုေစတဲ့ အုန္းႏို႕ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ျပီ။
No comments:
Post a Comment