ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းခ်က္ရင္း စိတ္ကူးရလို႕ ေၾကာ္စားျဖစ္သြားတဲ့ ေ႐ႊဖ႐ံုေစ့ေလးေတြ ေၾကာ္ပါတယ္ တစ္ခါတစ္ေလ အမွတ္မထင္ အသံုးမ၀င္ပါဘူးဆိုျပီး လႊင့္ျပစ္လိုက္မိတတ္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးဆို အသားေရာအေစ့ပါ ႀကိဳက္တာမို႕ ေ႐ႊဖ႐ံုေစ့ကို အျမဲတမ္း ေၾကာ္စားတတ္ပါတယ္။
ေၾကာ္ရတာ အရမ္းလြယ္ေပမဲ့ အေၾကာ္မတတ္ရင္ အေစ့ေလးေတြ က်က္ခါနီးရင္ ဆီေပါက္တတ္ပါတယ္
ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔ ဆီမေပါက္ရေလေအာင္ ေၾကာ္တယ္ဆိုျပီေတာ႔ း ေျပာေပမဲ့ ေရအနည္းငယ္ေတာ့ ထည့္ေပးရပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သန္႕စင္ေအာင္ ေရဆးေပးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုေစ့ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - အနည္းငယ္
- ေရ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ာ့ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေ႐ႊဖ႐ံုေစ့မ်ားကို ထည့္ေပးျပီး ဆားႏွင့္ေရပါ တစ္ခါထဲထည့္ပါ
- ေရခမ္းျပီး ေ႐ႊဖ႐ံုေစ့မ်ား ခပ္ေဖာင္းေဖာင္း အေနထားေလး ရျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ျပီး လက္က်န္အပူ႐ွိန္ျဖင့္ ႂကြတ္႐ြလာေအာင္ ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႂကြတ္႐ြလာျပီဆို ဆယ္ျပီးဆီစစ္ကာ ဆီေျခာက္ေအာင္လုပ္ေပးျပီး စားႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment