Thursday, 30 April 2015

ဗယာေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္မြမြေလး













ဒီေန႕ေတာ့ ေဆာင္းအ၀င္မွာ မိုးေရာေလပါ ေရာသမေမႊေနတာမို႕လို႔ အလြန္ခ်မ္းတဲ့ ရာသီဥတုေလး ျဖစ္လို႕ေနပါတယ္ ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္းေလး ေကြးေနခ်င္ေပမဲ့ ငါ႔၀မ္းပူဆာ မေနသာဆိုတဲ့အတိုင္း ၀မ္းတထြာေလးကိုျဖည့္ဖို႕ ခ်က္ရပါအံုးမယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ အလုပ္ရွဳတ္တယ္ ထင္ရေပမဲ့ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ဗယာေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ျပင္ရဆင္ရတာ မဆိုသေလာက္ေလး အလုပ္ပိုေပမဲ့ ေၾကာ္ျပီးတဲ့အခါ စားလို႕ေကာင္းေတာ့ အေမာေလးေတာ့ ေျပတာေပါ့ေနာ္
ပဲ 2 cups ေလာက္ဆို မိသားစု ၈ေယာက္ေလာက္ စားႏိူင္ပါတယ္ ၄ေယာက္စာဆိုရင္ေတာ႔ တစ္၀က္ႏူန္းနဲ႕တြက္ျပီး ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္ ျခံထဲဆင္းျပီး ပူစီနံေလးေတြ ခူးျပီး ဗယာေၾကာ္ေၾကာ္ဖို႕ ျပင္လိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
    1. ကုလားပဲျခမ္း - 2 cups
    2. ပူစီနံ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေမာက္ေမာက္
    3. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - အခက္ၾကီးၾကီး ၃ခက္
    4. ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း အတိ
    5. ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ -  ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း အတိ
    6. ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
    7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
    8. ၾကက္သြန္နီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္းခန္႔ (လွီးျပီးသား)
    9. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၈မႊာ
    10. ခ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔
    11. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

    ျပင္ဆင္ပံု
    • ကုလားပဲျခမ္းကို ဇလံုထဲထည္႔ျပီး ပဲအထက္ ေရလက္ေျခာက္လံုးေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တစ္ညသိပ္ ေရစိမ္ထားပါ
    • ေရစိမ္ျပီး ပြလာေသာ ပဲမ်ားကို ေရ ၃ထပ္ေလာက္ စင္ေအာင္ေဆးျပီး ဇကာထဲထည္႔ကာ ေရစစ္ထားပါ
    • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အတံုးေလးေတြ ရေအာင္လွီးေပးပါ
    • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
    • ပူစီနံကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
    • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
    • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
    • ဆား အရသာမွဳန္႔ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ႏွင္႔ ဆန္မွဳန္႔ႏွင္႔ ဆီတို႔ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
    • ပဲမ်ား ေရစစ္သြားပါက အသားငါး ၾကိတ္ေသာ ဘလင္ဒါထဲထည့္ကာ မိနစ္၀က္ တစ္ခါႀကိတ္ျပီး စက္ကိုခနရပ္ကာ ေဘးမွာကပ္ေနေသာ ပဲမ်ား အထဲကို တြန္းခ်ေပးျပီး အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ၄ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
    • ၾကိတ္ထားေသာ ပဲျခမ္းမ်ား ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း အေနရျပီဆိုရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ ပူစီနံနံ႐ြက္တို႕ ထည့္ကာ အားလံုးကို သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
    • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ကို အလံုးေလးေတြ ဆုတ္ေပးထားပါ
    • အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ဆီခပ္မ်ားမ်ားကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
    • ဆီပူ မပူကို ပဲဆုတ္ ခပ္ေသးေသးေလးဆုတ္ကာ ထည့္ၾကည့္ပါ
    • ခ်က္ျခင္းဘဲ ပဲဆုပ္ေလး ဆီေပၚတက္လာျပီဆိုရင္ ဆီပူလာျပီမို႔လို႔ မီးကိုနည္းနည္း ထပ္ေလ်ာ့ကာ ဗယာေၾကာ္ တစ္ခုစာယူျပီး ခပ္ဖြဖြ ဆုပ္ေပးကာ ဆီအိုးထဲကို တစ္ခုျခင္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေပးပါ
    • တစ္ခုနဲ႕တစ္ခု မကပ္ေအာင္ ထည့္ေပးျပီး တစ္ဖက္က်က္လ်ွင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
    • ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႔ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
    င႐ုတ္သီးေတာင့္ အေျခာက္ေၾကာ္ႏွင့္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ေၾကာ္တို႕ေၾကာ္ျပီး ဗယာေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a comment