Thursday 23 April 2015

သခွားသီးထောင်း



ခ်ဥငံစပ္ သခြားသီးေထာင္သုပ္ေလး ဒီေန႔သုပ္ျဖစ္ပါတယ္ သုပ္စားျဖစ္ေပမဲ့ ဘေလာ့မွာ တင္ဖို႕ေနာက္က်သြားခဲ့ပါတယ္ သခြားသီးသုပ္ဆို မာမာက ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရတာကို ႀကိဳက္သလို ဒီအတိုင္းစားလဲ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ ဘေလာ့က မိတ္ေဆြေတြလဲ ႏွစ္သက္လိမ့္မယ္ ထင္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သခြားသီး - တစ္လံုး
  2. ပုဇြန္ထုတ္ -၂ေကာင္
  3. ပါးပါးရိပ္ရိပ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း

  • ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (မထည့္လဲရ)
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ပံုမွာျပထားတဲ႔အတိုင္း အရင္ဆံုး ျခစ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ပုဇြန္ကို ဆားအနည္းငယ္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာျပီး ေၾကာဘက္မွ အမဲေၾကာင္းကိုဖယ္ကာ ညက္ေနအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးကို ေရေဆးျပီး ေမႊးေအာင္ေလွာ္ျပီး ညက္ေနအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေပးပါ
  • ငပိရည္ကို က်ဳိထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံု ခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ သခြားသီး ျခစ္ျပီးသား ငပိရည္ ဆား ပုဇြန္ေလွာ္ေထာင္း ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သံပုရာရည္ညွစ္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးကာ အရသာ မ်ွတေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အစပ္ေၾကာက္ရင္ င႐ုတ္သီးေလ်ာ့ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။





No comments:

Post a Comment