Thursday, 23 April 2015

ခ်ဥ္ငံစပ္ သခြားသီးေထာင္းသုပ္



ခ်ဥငံစပ္ သခြားသီးေထာင္သုပ္ေလး ဒီေန႔သုပ္ျဖစ္ပါတယ္ သုပ္စားျဖစ္ေပမဲ့ ဘေလာ့မွာ တင္ဖို႕ေနာက္က်သြားခဲ့ပါတယ္ သခြားသီးသုပ္ဆို မာမာက ထမင္းပူပူေလးနဲ႕. စားရတာကိုႀကိဳက္သလို ဒီအတိုင္းစားလဲ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ ဘေလာ့က မိတ္ေဆြေတြလဲ ႏွစ္သက္လိမ့္မယ္ ထင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး - တစ္လံုး
  • ဆားအနည္းငယ္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ -၂ေကာင္
  • ပါးပါးရိပ္ရိပ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (မထည့္လဲရ)
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို ပံုမွာျပထားတဲ႔အတိုင္း အရင္ျခစ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာျပီးေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းကိုဖယ္ကာ ညက္ေနအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးကို ေမႊးေအာင္ေလွာ္ျပီး ညက္ေနအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားေပးပါ
  • ငပိရည္ကို က်ဳိထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
  • ငရုတ္ဆံု ခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ သခြားသီးျခစ္ျပီးသား ငပိရည္ ဆား ပုဇြန္ေလွာ္ေထာင္း ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သံပုရာရည္ညွစ္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးကာ အရသာ မ်ွတေအာင္ ဇြန္းႏွင္႔သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အစပ္ေၾကာက္ရင္ င႐ုတ္သီးေလ်ာ့ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ ေမႊေပးျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။






No comments:

Post a Comment