ျပည္ႀကီးငါးကို အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္စားၾကတဲ့အထဲက ဒီေန႕ေတာ့ အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အခ်ဥ္အရသာပါေတာ့ ထမင္းစားရတာ ပိုျပီးမိန္ေစပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး လက္တလံုးစာအေနေတာ္ လွီးထားေသာ ျပည္ႀကီးငါး - 300g
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂ မႊာ
- ညက္ညက္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းခ်က္နည္း
- ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္း င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်သြားတာနဲ႕ ျပည္ႀကီးငါး ဆား အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕တခါထဲထည့္ေမႊေပးျပီး ၄မိနစ္ေလာက္ဘဲခ်က္ေပးပါ
- ဆီျပန္တာနဲ႕ မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment