Sunday, 26 April 2015

အသားမပါတဲ့ ငပိရည္ေဖ်ာ္ေမႊးေမႊးေလး






အသားမပါဘဲ ေဖ်ာ္နိုင္တဲ့ ငပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလးပါ ငပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေတြ အမ်ားႀကီးထဲက ဒီတခုကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးတို႕နဲ႕ဘဲ ေထာင္းျပီးေဖ်ာ္ေပမဲ့ အသားပါတာေတြလိုဘဲ အရမ္းကိုခ်ဳိပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. က်ဳိျပီးသား ငါးငပိရည္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ
  5. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • က်ဳိျပီးသား ငါးငပိရည္ကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို မီးေသြးမီးနဲ႕ အခြံမ်ားကြ်မ္းေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးေသြးမီးဖိုမ႐ွိက မိုက္ခ႐ိုေ၀့မီးဖိုထဲ ၃မိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးဖုတ္ျပီးသား ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ေလွာ္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက င႐ုတ္ဆံုမွာ င႐ုတ္သီးကိုအရင္ဆံုး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
  • ျပီးမွ ၾကက္သြန္အျဖဴနဲ႕ အနီကိုေရာေထာင္းပါ
  • အားလံုးေထာင္းျပီးပါက ငပိရည္ထဲ ခပ္ထည့္ေပးပါ
  • ငပိရည္ထဲ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ပါေရာျပီးေမႊေပးျပီးပါက ငပိရည္ေဖ်ာ္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။

2 comments:

  1. ​ အန္​တီရယ္​ သားက ဒီငါးပိခ်က္​နည္​းကို
    ႐ွာ​ေနတာ အခု​ေတြ႔သြားပါ ခ်က္​နည္​း​ေတြကို စာန႔ဲတကြ
    ​ေရးျပတ့ဲ အန္​တီမာမာ ကို​ေက်းဇူးတင္​ပါတယ္​

    ReplyDelete
    Replies
    1. ငပိနဲ႕ ပါတ္သက္တာေတြဆို ဘေလာ့ေဘးနားက ငပိရည္ေဖ်ာ္ စားဖြယ္ရာမ်ားဆိုတာကို ႏွိပ္လိုက္ရင္ ႐ွာလို႕လြယ္တယ္ေနာ္

      Delete