အသားမပါဘဲ ေဖ်ာ္နိုင္တဲ့ ငပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလးပါ ငပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေတြ အမ်ားႀကီးထဲက ဒီတခုကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးတို႕နဲ႕ဘဲ ေထာင္းျပီးေဖ်ာ္ေပမဲ့ အသားပါတာေတြလိုဘဲ အရမ္းကိုခ်ဳိပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- က်ဳိျပီးသား ငါးငပိရည္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- က်ဳိျပီးသား ငါးငပိရည္ကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို မီးေသြးမီးနဲ႕ အခြံမ်ားကြ်မ္းေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
- မီးေသြးမီးဖိုမ႐ွိက မိုက္ခ႐ိုေ၀့မီးဖိုထဲ ၃မိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
- မီးဖုတ္ျပီးသား ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ေလွာ္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက င႐ုတ္ဆံုမွာ င႐ုတ္သီးကိုအရင္ဆံုး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
- ျပီးမွ ၾကက္သြန္အျဖဴနဲ႕ အနီကိုေရာေထာင္းပါ
- အားလံုးေထာင္းျပီးပါက ငပိရည္ထဲ ခပ္ထည့္ေပးပါ
- ငပိရည္ထဲ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ပါေရာျပီးေမႊေပးျပီးပါက ငပိရည္ေဖ်ာ္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။
အန္တီရယ္ သားက ဒီငါးပိခ်က္နည္းကို
ReplyDelete႐ွာေနတာ အခုေတြ႔သြားပါ ခ်က္နည္းေတြကို စာန႔ဲတကြ
ေရးျပတ့ဲ အန္တီမာမာ ကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ငပိနဲ႕ ပါတ္သက္တာေတြဆို ဘေလာ့ေဘးနားက ငပိရည္ေဖ်ာ္ စားဖြယ္ရာမ်ားဆိုတာကို ႏွိပ္လိုက္ရင္ ႐ွာလို႕လြယ္တယ္ေနာ္
Delete