မာမာတေယာက္ မာမာေနတဲ့ျမိဳ႕ကို မုန္တိုင္း၀င္သြားျပီးထဲက ဘေလာ့ေလးဆီ မ၀င္ျဖစ္ခဲ့တာ ေတာ္ေတာ္ေလး ၾကာသြားခဲ့ပါတယ္။
ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဗ်က္ဟင္း ခ်က္နည္းေလးေရးရင္း ျပန္လာခဲ့ပါျပီ ဒီငါးေလးက အခ်ဳိေလးတဲ့အတြက္ စားလို႕အင္မတန္ ေကာင္းပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ အရမ္းေပါတယ္ မာမာေနတဲ့ နိုင္ငံမွာေတာ့ ၁၂ေကာင္ေလာက္ပါတဲ့ အထုတ္တထုတ္ကို $9.90 ေလာက္ေပးရပါတယ္။
ဒီငါးက ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးခ်က္မွ စားေကာင္းတာမို႕ မာမာကေတာ႔ မရမ္းသီးေျခာက္ကို ေရစိမ္ျပီး အရည္ယူကာ ခ်က္ထားပါတယ္ မရမ္းေျခာက္ မ႐ွိရင္လဲ မက်ည္းအႏွစ္နဲ႕ခ်က္လို႕ရပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါး - ၁၂ေကာင္ခန္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
- ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- မရမ္းျပား - ၅ခ်ပ္ခန္႔
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ - အနည္းငယ္ (ငါးေဆးရန္)
- ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ငါးေဆးရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကိုအရင္ဆံုး ေခါင္းဖယ္ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြ ဖယ္ေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ငါးကိုထည့္ျပီး ပထမဆံုး ဆားထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းနဲ႕ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး မက်ီးမွည့္ သို႕မဟုတ္ ဗီနီကာနဲ႕ နယ္ေပးကာ ေရထပ္ေဆးေပးပါ
- အားလံုးျပီးပါက ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕နဲ႕ နယ္ထားေပးပါ
- မရမ္းသီးအေျခာက္ ၅ျခမ္းေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစိမ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားႏွင္႔င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕တို႔ အတူထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာပါက ငါးကိုမာလာတဲ့ထိ မေမႊဘဲ အိုးကိုလွဳပ္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ငါးအသား မာလာပါက မရမ္းေျခာက္ အရည္ကိုညွစ္ျပီး ငါးထဲျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အခ်ိန္မွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ငါးဟင္း အရသာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးရရင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
ငါးဗ်က္ဟင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ကေလး ၾကည့္ၿပီး သြားေရ ေတာက္ေတာက္က်သြားပါတယ္ .... ^____^
ReplyDeleteအေျပးကေလး လာပို႕ခ်င္လိုက္တာ
Delete