Tuesday, 28 April 2015

ခ်ဥ္ငံစပ္သခြားသီးေထာင္းသုပ္


သခြားသီးသုပ္ သုပ္စားခ်င္ေပမဲ့ သခြားျခစ္မ႐ွိလို႕ မစားရဘူးလို႕ ဆိုသူေတြအတြက္ သခြားသီး အလြယ္ျခစ္နည္းေလးနဲ႕အတူ ေထာင္းသုပ္ သုပ္တဲ႔သုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ႔ သခြားျခစ္အစား သစ္သီး အခြံခြာတဲ့ ဓါးေလးနဲ႕ ျခစ္လိုက္ရင္ အရမ္းကို အဆင္ေျပပါတယ္ သခြားသီးက ပါးပါးလွပ္လွပ္ေလး ရတာမို႕လို႔ စားလို႕လဲ အဆင္ေျပပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သခြားသီး - တစ္လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ
  • ပင္စိမ္း - အနည္းငယ္
  • ပုဇြန္ေလွာ္ - ၃ေကာင္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္ တဇြန္းခြဲ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး အခြံခြာဓါးျဖင့္ ျခစ္ခ်ေပးပါ
  • ပုဇြန္ကို ေရအနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ေလွာ္ပါ
  • ေရခမ္းသြားပါက အခြံခြာျပီး င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ငါးငပိရည္ကို က်ဳိထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးထားေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
  • အားလုံးျပင္ဆင္ျပီးပါက ခပ္ၾကီးၾကီး ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး သံပုရာညွစ္ကာ ခပ္ဖြဖြေလး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းျပီး ဇြန္းႏွင္႔ အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အရသာ ေမႊေပးျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာမိမိႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

သခြားသီးကိုေရစင္ေအာင္ေဆျပီး 
အခြံခြာသည့္ဓါးျဖင့္ ခပ္ပါးပါးလွီးခ်ေပးပါ

အခြံခြာဓါးႏွင့္ ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ

အားလံုးကို အရသာ၀င္ေအာင္
ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment