သခြားသီးသုပ္ သုပ္စားခ်င္ေပမဲ့ သခြားျခစ္ မရွိလို႕ မစားရဘူးလို႕ ဆိုသူေတြအတြက္ သခြားသီး အလြယ္ျခစ္နည္းေလးနဲ႕အတူ ေထာင္းသုပ္ သုပ္တဲ႔သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ဒီေန႕ေတာ႔ သခြားျခစ္အစား သစ္သီး အခြံခြာတဲ့ ဓါးေလးနဲ႕ ျခစ္လိုက္ရင္ အရမ္းကို အဆင္ေျပပါတယ္ သခြားသီးက ပါးပါးလွပ္လွပ္ေလး ရတာမို႕လို႔ စားလို႕လဲ ေတာ္ေတာ္ေလးကို အဆင္ေျပပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သခြားသီး - တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ (အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
- ပင္စိမ္းရြက္ - အနည္းငယ္
- ပုဇြန္ေလွာ္ - ၃ေကာင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္ တစ္ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အခြံခြာဓါးျဖင့္ ျခစ္ခ်ေပးပါ
- ပုဇြန္ကို ေရအနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ေပးကာ အခြံခြာထားပါ
- ငါးငပိရည္ကို က်ဳိထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေပးျပီး ေမႊးေနေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
- ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီခ်က္ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားေပးပါ
- အားလုံးျပင္ဆင္ျပီးပါက ခပ္ၾကီးၾကီး ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ပုဇြန္ကို အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သခြားသီး ၾကက္သြန္နီ ငါးပိရည္က်ဳိ ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ သံပုရာညွစ္ကာ ခပ္ဖြဖြေလး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းျပီး ဇြန္းႏွင္႔ အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အရသာ ေမႊေပးျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာရေအာင္ ျပင္ေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ပင္စိမ္းရြက္ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ႔ သခြားသီးေထာင္းသုပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
သခြားသီးကိုေရစင္ေအာင္ေဆျပီး
အခြံခြာသည့္ဓါးျဖင့္ ခပ္ပါးပါးလွီးခ်ေပးပါ
အခြံခြာဓါးႏွင့္ ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ
အားလံုးကို အရသာ၀င္ေအာင္
ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment