Thursday, 23 April 2015

ခရမ္းသီး အစာသြပ္ႏွပ္


ခရမ္းသီး အစာသြပ္ဟင္းေလးပါ ထမင္းမိန္ဟင္းေလးတမယ္မို႕ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္ အိမ္႐ွင္မတေယာက္အတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း

  • အေနေတာ္ခရမ္းသီး - ၂လံုး
  • ႏူတ္ႏူတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီဥႀကီးႀကီး - တဥ
  • ေရစိမ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး - တ၀က္သာသာ
  • ႏူတ္ႏူတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အသံုးမျပဳရေသးေသာ သြားၾကားထိုးတုတ္တံ - ၈ေခ်ာင္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္မလွီးဘဲ ေလးစိတ္လွီးေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက လက္ႏွစ္ဖက္နဲ႕ ဆုတ္ျပီး ေရကို ညွစ္ျပီး ဖယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းတို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • ခရမ္းသီးကို လွီးထားေသာေနရာၾကားကိုဟျပီး သမေအာင္နယ္ထားေသာ အစာမ်ားထည့္ေပးပါ
  • ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ခ်က္ေနစဥ္ အစာမ်ားအျပင္ကို ျပန္မထြက္ေစရန္ လွီးထားေသာ ေနရာမ်ားကို သြားထိုးတုတ္တံေလးမ်ားျဖင့္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ ေစ့သြားေအာင္ ပိတ္ေပးပါ
  • စပ္ထားေသာ အစာမ်ားပိုေနပါက အိုးထဲထည့္ျပီး ခ်က္ေပးႏိူင္ပါတယ္
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ေဇာက္နက္နက္အိုးတလံုးထဲမွာ ခရမ္းသီး ဆီႏွင့္ ေရမျမဳပ္တျမဳပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီးတည္ေပးပါ
  • ေရ မခမ္းခင္ ပဲငံျပာရည္ထည့္ျပီး အိုးကို အသာလွဳပ္ေပးျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီးႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး သြားထိုးတုတ္တံေလးမ်ား ဖယ္ေပးကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။






3 comments:

  1. ေကာင္းလုိက္တာေနာ္ .... ခရမ္းသီးအစာသြပ္ႏွပ္ဆို အရမ္းႀကိဳက္တယ္ အစ္မေရ .... ^____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. အစာမ်ားမ်ားေလးသြပ္ျပီး နယ္ဖတ္ျပီးစားလို႕ အရမ္းေကာင္းေနာ္

      Delete