ဒီေန႔ ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ ငါးေၾကာ္ေလးပါ ဘာဆာငါးကို ငါးဆုတ္လုပ္ျပီး စားရတာ ႐ိုးလာေတာ့ Bread Crumbs အမွဳန္႕နဲ႕တမ်ဳိးေျပာင္းျပီး ေၾကာ္စားျဖစ္ျပန္ပါတယ္။
ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးမို႔ စားရတာ အင္မတန္ ေကာင္းပါတယ္ အေျပာင္းအလဲေလးလဲ ျဖစ္ရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါးတျပား - 300 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- Bread Crumbs - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
- ဆီ - လိုသေလာက္သံုးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးျပားကို paper towel ႏွင့္ ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ေပးျပီး လက္၂လံုးစာေလာက္ အထူလွီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ငါးကို ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ထည္႔ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- Bread Crumbs အမွဳန္႕ထဲမွာ ခပ္ဖြဖြကပ္ေပးပါ
- အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ကာ ဆီကို မီးအပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးအနည္းငယ္ ေလ်ာ့ျပီးမွ ငါးကိုတစ္တံုးခ်င္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးောကာ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ လွည္႔လွည္႔ေပးပါ
- ငါးေၾကာ္ တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက မိမိႏွစ္သက္သလို ဒီအတိုင္းေသာ္လည္းေကာင္း ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ေသာ္လည္းေကာင္း သံုးေဆာင္နိုင္ရန္ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment