Monday, 27 April 2015

ငါးအသားလႊာ ငါးငပိခ်က္စပ္စပ္ေလး






ဒီဟင္းေလးခ်က္ျပီးစားတိုင္း မာမာ့အေမကို မာမာအရမ္း သတိရမိပါတယ္ အေမသိပ္ႀကိဳက္ျပီး သက္႐ွိထင္႐ွား႐ွိေနတုန္းက မၾကာမၾကာ ခ်က္စားတတ္တဲ့ ဟင္းေလးပါ။

မာမာ့အေမကေတာ့ ငါးရံ႕ ငါးခူ ငါးၾကင္း ငါးျမစ္ခ်င္းတို႕နဲ႕ ခ်က္စားတတ္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ အ႐ိုးမ်ားလြန္းတဲ့ ငါးသေလာက္ကို ရသေလာက္ အသားလႊာျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. လက္ႏွစ္လံုးေလာက္အ႐ြယ္ တံုးထားေသာ ငါးအသားလႊာ - ၁၅တံုး
  2. ငါးငပိရည္က်ဳိ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ - တစ္လံုး
  3. င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္ုး
  4. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  6. ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  7. ေလးစိတ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  8. ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေငာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  9. ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  11. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုပူေအာင္တည္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • င႐ုတ္သီးေမႊးလာတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ခ်က္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်သြားနဲ႕ငါးကိုထည့္ေမႊကာ ငါးအသားမာလာေအာင္ အိုးကိုမၾကာ မၾကာလွဳပ္ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးပါ
  • ငါးအသားမာလာမွ ငံျပာရည္ ငါးငပိရည္ အရသာမွဳန္႕ ႏွင့္ေရ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၂လံုးေလာက္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာျပီး ေရက်န္ဆီျပန္ေလး ျဖစ္လာခ်ိန္မွာ င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ေအာင္ဆူထားျပီး အရသာျမည္းကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ ခ်က္ထားတာ စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ စူးႏြယ္ေလးေရ

      Delete
  2. စားခ်င္စရာေလးေတြ

    ReplyDelete
    Replies
    1. တကယ္စားေစခ်င္မိတာေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ

      Delete