ဒီဟင္းေလးခ်က္ျပီးစားတိုင္း မာမာ့အေမကို မာမာအရမ္း သတိရမိပါတယ္ အေမသိပ္ႀကိဳက္ျပီး သက္႐ွိထင္႐ွား႐ွိေနတုန္းက မၾကာမၾကာ ခ်က္စားတတ္တဲ့ ဟင္းေလးပါ။
မာမာ့အေမကေတာ့ ငါးရံ႕ ငါးခူ ငါးၾကင္း ငါးျမစ္ခ်င္းတို႕နဲ႕ ခ်က္စားတတ္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ အ႐ိုးမ်ားလြန္းတဲ့ ငါးသေလာက္ကို ရသေလာက္ အသားလႊာျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- လက္ႏွစ္လံုးေလာက္အ႐ြယ္ တံုးထားေသာ ငါးအသားလႊာ - ၁၅တံုး
- ငါးငပိရည္က်ဳိ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ - တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္ုး
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
- ေလးစိတ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေငာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီကိုပူေအာင္တည္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- င႐ုတ္သီးေမႊးလာတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ထည့္ခ်က္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်သြားနဲ႕ငါးကိုထည့္ေမႊကာ ငါးအသားမာလာေအာင္ အိုးကိုမၾကာ မၾကာလွဳပ္ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးပါ
- ငါးအသားမာလာမွ ငံျပာရည္ ငါးငပိရည္ အရသာမွဳန္႕ ႏွင့္ေရ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၂လံုးေလာက္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီး ေရက်န္ဆီျပန္ေလး ျဖစ္လာခ်ိန္မွာ င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ေအာင္ဆူထားျပီး အရသာျမည္းကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္ ခ်က္ထားတာ စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္
ReplyDeleteေက်းဇူးတင္ပါတယ္ စူးႏြယ္ေလးေရ
Deleteစားခ်င္စရာေလးေတြ
ReplyDeleteတကယ္စားေစခ်င္မိတာေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ
Delete