Wednesday, 6 May 2015

သရက်ချဉ်သုပ်




ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္ခ်ဥ္ကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ သရက္သီးစိမ္းေလးေတြ ေပၚခ်ိန္တုန္းက ထည့္ထားတဲ့ သရက္ခ်ဥ္ေလးေတြကို အခုလို သရက္သီး ႐ွားခ်ိန္ေလးမွာဆိုရင္ အရမ္းကို အသံုး၀င္ပါတယ္ တို႕စရာေလး လုပ္လိုက္ အသုပ္ေလးသုပ္လိုက္နဲ႕မို႕လို႔ ထမင္းစားလို႕ ေတာ္ေတာ္ေလး ျမိန္ေစပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး သျပ္ထားတဲ႔ သရက္ခ်ဥ္ သုပ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သရက္ခ်ဥ္ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း  တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  5. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  6. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  7. ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  9. ငါးငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္ခ်ဥ္ကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ခပ္႐ွည္႐ွည္ အေျမွာင္းေလးမ်ား ရေအာင္လွီးေပးပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြာမ်ားခြာျပီး သန္႔စင္ေပးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • သရက္ခ်ဥ္ႏွင့္အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • သရက္ခ်ဥ္က အငံပါျပီးသားမို႕လို႔ ငါးငံျပာရည္ကို နည္းနည္းဘဲထည့္ျပီး  နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက သရက္ခ်ဥ္သုပ္ကို အရသာ ျမည္းေပးကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးကာ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment