မာမာ့သမီးေလးအႀကိဳက္ မွဳိဟင္းခ်ဳိေလးပါ မွဳိဆိုရင္ ေၾကာ္ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ သူႀကိဳက္တတ္လို႕ မ်ဳိးစံုေအာင္ ခ်က္ေကြ်းျဖစ္ေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကယ္သီးမွဳိဟင္းခ်ဳိေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
- ေရေဆးသန္႕စင္ကာ အေနေတာ္ လွီးထားေသာ မွဳိ - 450 g
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုမ႐ွိတစ္႐ွိ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီကိုမီးအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလာက္ေလ်ာ့ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ကာ မွဳိႏွင့္ဆားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္တလံုးခြဲစာ ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
- ဟင္းရည္ဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ခပ္ျပီး ဟင္းပြဲျပင္ေပးပါ
- ဟင္းရည္ပန္းကန္ထဲ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ သံပုရာရည္ထည့္ကာ ဟင္းရည္ပူပူ ေမႊးေမႊးေလး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment