Friday, 1 May 2015

မှိုဟင်းချို



မာမာ့သမီးေလးအႀကိဳက္ မွဳိဟင္းခ်ဳိေလးပါ မွဳိဆိုရင္ ေၾကာ္ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ သူႀကိဳက္တတ္လို႕ မ်ဳိးစံုေအာင္ ခ်က္ေကြ်းျဖစ္ေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကယ္သီးမွဳိဟင္းခ်ဳိေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္း

  1. ေရေဆးသန္႕စင္ကာ အေနေတာ္ လွီးထားေသာ မွဳိ - 450 g
  2. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  3. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံုမ႐ွိတစ္႐ွိ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
  8. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုမီးအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ေလာက္ေလ်ာ့ျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ကာ မွဳိႏွင့္ဆားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္တလံုးခြဲစာ ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  • ဟင္းရည္ဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ခပ္ျပီး ဟင္းပြဲျပင္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ပန္းကန္ထဲ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ သံပုရာရည္ထည့္ကာ ဟင္းရည္ပူပူ ေမႊးေမႊးေလး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment