Saturday, 30 May 2015

ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး မ်ွစ္ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္






ျခံထဲမွာ ခ်ဥ္ေပါင္အျဖဴေလးေတြ မ်ားေနတာနဲ႕ ခူးျပီးေၾကာ္လိုက္တဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ေပါ့ေနာ္ မာမာ့သားနဲ႕သမီး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ခင္ရာေဆြမ်ဳိး ျမိန္ရာဟင္းေကာင္းမို႕ တစ္ျခားအသားဟင္းမပါလဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးပါ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အျဖဴ  - ဇကာအလတ္ တစ္လံုးစာ
  2. ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
  3. အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 100 g
  4. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. အေနေတာ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  6. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  11. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ႏူးလာတာနဲ႕ မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment