ျခံထဲမွာ ခ်ဥ္ေပါင္အျဖဴေလးေတြ မ်ားေနတာနဲ႕ ခူးျပီးေၾကာ္လိုက္တဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ေပါ့ေနာ္ မာမာ့သားနဲ႕သမီး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး ခင္ရာေဆြမ်ဳိး ျမိန္ရာဟင္းေကာင္းမို႕ တစ္ျခားအသားဟင္းမပါလဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးပါ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အျဖဴ - ဇကာအလတ္ တစ္လံုးစာ
- ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
- အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 100 g
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အေနေတာ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
- ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ႏူးလာတာနဲ႕ မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment