မာမာ့အိမ္က ဆလတ္ပင္
ပုဇြန္ေခါင္ခ်ဳိး အေနေတာ္ေလးေတြကို အျမွီးျဖဳတ္ ေခါင္းျဖဳတ္ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ တေကာင္တခုႏံူးနဲ႕ေၾကာ္ထားလို႕ ပုဇြန္စဥေလးလို႕ အလြယ္ေခၚလိုက္တာပါ ျပင္ဆင္ရတာလဲလႊယ္ ေၾကာ္ရတာလဲ ျမန္လြန္းလို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အျမွီးေခါင္းျဖဳတ္ကာ သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 150 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ (အိတ္ထဲကိုဇြန္းထိုးခပ္ျပီး ပါကေလာက္ ေတာ္ေတာ္ေမာက္ေမာက္ကို ထည့္ပါ )
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ တန္ပူရာမွဳန္႕ ေရတို႕ကို ပန္းကန္တခုထဲမွာ ေရာျပီး္ နယ္ေပးပါ
- ဆီကို ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ပုဇြန္နယ္ျပီးသားကို ထမင္းစားဇြန္းအ႐ွည္ႏွင့္ မုန္႕ႏွစ္ပါေအာင္ တေကာင္ခ်င္းစီ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံု ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆီစစ္ျပီး ဆယ္ကာ Paper Towel ေပၚတင္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
အခ်ဥ္စပ္ပံု
- မန္က်ီးသီးအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ေရေႏြး ခပ္ေႏြးေႏြး - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တ၀က္သာသာ
- မညက္မညက္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္
- အားလံုးကို ဇလံုတလံုထဲမွာ ထည့္ျပီး ေရာေမႊေပးပါ
- အားလံုးျပင္ဆင္ ျပီးပါက ဆလတ္႐ြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
Thank you very much for your patience and systematic explanations. All your recipes are very interesting. By the way, are you from America? Anyway, As I'm also very fond of cooking, especially spicy Burmese curries, I try some of your methods and they are very nice indeed. Thanks again and all the best!
ReplyDelete