သတ္သတ္လြတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါ အသားမစားတဲ့ သမီးငယ္အတြက္ အသီးအ႐ြက္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္ ႏွမ္းဆီေမႊးေမႊး သၾကားနံ႕သင္းသင္းေလးမို႕ သမီးအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ အေၾကာ္ေလးပါ သတ္သတ္လြတ္ေလး စားမယ္ဆိုရင္ ေၾကာ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ေနာ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေပ်ာ့သြားေအာင္ ျပဳပ္ျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၃ေခြ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၅ဖူး
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ၁၅ခုနီးပါး
- ထက္၀က္ပိုင္းထားေသာ ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
- ေလးေထာင့္အဖတ္ေလးမ်ား လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- တစ္လက္မခန္႕အ႐ွည္လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
- ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ျပီး လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - ၁၅ခုခန္႕
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- ဆီ - ထင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးျဖတ္ကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီးမွ လိုအပ္သလို လွီးေပး ထုေပးပါ
- ေရေႏြး 8 cups ေလာက္ကို ဆူေအာင္နည္ေပးျပီးမွ ေခါက္ဆြဲေခြကို ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
- အေနေတာ္ အေနအထားရပါက ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ား ေအးလာတဲ့ထိ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးတာနဲ႕ ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားေပးပါ
- ေရစစ္တာနဲ႕ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ဆား ပဲငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ေပးပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
- သၾကားေပ်ာ္လာျပီး အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ပန္းေဂၚဖီ ေဘဘီေျပာင္းဖူး ပဲသီး ေဂၚဖီ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊပဲသီးႏွင့္ ႏွမ္းဆီထဲ့ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ရပါျပီ
- အေပါ့အငံကို လိုသလိုျမည္းျပီး ျပင္ေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
ေက်းဇူးပါ မာမာေရ ...မနက္ျဖန္သက္သတ္လြတ္အတြက္ ေခါင္းမစားေတာ့ဘူး ... ♥♥♥
ReplyDelete