မာမာ့အိမ္က ေ႐ႊလံဘိုင႐ုပ္ပင္
ပုဇြန္ေလွာ္ႏွင့္ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီး
ပုဇြန္ေလွာ္ႏွင္႔ ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီးမီးကင္
ငါးငပိရည္က်ဳိႏွင့္ေရာက်ဳိထားေသာ
ပုဇြန္ေလွာ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္း
ငါးငပိရည္က်ဳိႏွင့္တို႕စရာအစံု
င႐ုတ္သီးက ကုလားေအာ္ ( ေ႐ႊလံဘို) ဆိုိတဲ့အတိုင္း စပ္လိုက္တာမွ အရမ္းပါဘဲ ဒီင႐ုတ္သီးက ေအးတဲ့အရပ္ေဒသမွာ စားရင္ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ရာသီဥတုေအးတဲ့ဒဏ္ကို ခံႏိူင္ပါတယ္ နာဂေတာင္တန္းက လူေတြကေတာ့ ဒီင႐ုတ္သီးကို ေ႐ႊလံဘိုလို႕ ေခၚၾကပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးငပိရည္ ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတလံုးစာ က်ဳိထားျပီး အ႐ိုးမ်ားငင္ျပီး ဖယ္ထားပါ။
- ပုဇြန္ထုတ္ခပ္ႀကီးႀကီး ၆ေကာင္ကို ေလွာ္ျပီ းအခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဘက္မွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ လက္တဆစ္ အအေနေလာက္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
- င႐ုတ္သီးေတာင့္ ၃ေတာင့္ကို မီးကင္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားေပးပါ။
- အားလံုး အဆင္သင္႔ျဖစ္ပါက ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား အိုးထဲကို င႐ုတ္သီးေထာင္းႏွင့္ ပုဇြန္မ်ားထည့္ကာ ေရာျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ က်ဳိေပးပါ။
- ငါးပိရည္ ေတာ္ေတာ္ေလး ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။
စားခ်င္စရာ မာမာလက္ရာေလးေတြ
ReplyDelete