Friday, 1 May 2015

ေ႐ႊလံဘို င႐ုပ္စပ္စပ္နဲ႕ ပုဇြန္ျပဳပ္ေထာင္း ငပိရည္က်ဳိ စပ္စပ္ေလး


မာမာ့အိမ္က ေ႐ႊလံဘိုင႐ုပ္ပင္

ပုဇြန္ေလွာ္ႏွင့္ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီး

ပုဇြန္ေလွာ္ႏွင္႔ ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီးမီးကင္

ငါးငပိရည္က်ဳိႏွင့္ေရာက်ဳိထားေသာ
ပုဇြန္ေလွာ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္း

ငါးငပိရည္က်ဳိႏွင့္တို႕စရာအစံု

ဒီေန႕ေတာ့ မိုးေလေလး ကေအးေနတာနဲ႕ စိတ္ထဲမယ္ စပ္စပ္ေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိခဲ့ေတာ့တာမို႕လို႔ ျခံထဲဆင္ျပီးး ကုလားေအာ္ ( ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္) ၃ေတာင့္ခူးျပီး ပုဇြန္ထုတ္ေလွာ္နဲ႕ ငပိရည္တို႔ ေရာျပီးက်ဳိလိုက္ပါတယ္။

င႐ုတ္သီးက ကုလားေအာ္ ( ေ႐ႊလံဘို) ဆိုိတဲ့အတိုင္း စပ္လိုက္တာမွ အရမ္းပါဘဲ ဒီင႐ုတ္သီးက ေအးတဲ့အရပ္ေဒသမွာ စားရင္ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ ရာသီဥတုေအးတဲ့ဒဏ္ကို ခံႏိူင္ပါတယ္ နာဂေတာင္တန္းက လူေတြကေတာ့ ဒီင႐ုတ္သီးကို ေ႐ႊလံဘိုလို႕ ေခၚၾကပါတယ္။


ျပင္ဆင္ပံု

  1. ငါးငပိရည္ ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတလံုးစာ က်ဳိထားျပီး အ႐ိုးမ်ားငင္ျပီး ဖယ္ထားပါ။
  2. ပုဇြန္ထုတ္ခပ္ႀကီးႀကီး ၆ေကာင္ကို ေလွာ္ျပီ းအခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဘက္မွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ လက္တဆစ္ အအေနေလာက္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
  3. င႐ုတ္သီးေတာင့္ ၃ေတာင့္ကို မီးကင္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားေပးပါ။
  4. အားလံုး အဆင္သင္႔ျဖစ္ပါက ငါးငပိရည္က်ဳိျပီးသား အိုးထဲကို င႐ုတ္သီးေထာင္းႏွင့္ ပုဇြန္မ်ားထည့္ကာ ေရာျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ က်ဳိေပးပါ။
  5. ငါးပိရည္ ေတာ္ေတာ္ေလး ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး မိမိႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. စားခ်င္စရာ မာမာလက္ရာေလးေတြ

    ReplyDelete