ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြကို အရသာမွဳန္႕ ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ Lemon Pepper, Parsley Flakesတို႕ႏွင့္ အရသာနယ္ျပီး Grill pan နဲ႕ ကင္ကာ ဟင္းတမယ္ လုပ္ထားပါတယ္ သိပ္ျပီး႐ိုး႐ွင္းလြန္းေပမဲ့ ေရခ်ဳိပုဇြန္ေတြက ကင္ျပီးစားရတာ အရသာေကာင္းပါတယ္ ေရငံပုဇြန္ေတြက အရသာနည္းျပီး အနံ႕ထြက္တတ္ပါတယ္ အခုလို အရသာေတြနဲ႕ နယ္ျပီးႏွပ္ထားမွ ေရငံပုဇြန္အနံ႕ ေပ်ာက္ျပီး အရသာေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Banana Prawns. - 300g
- Lemon Pepper - လက္ဖက္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
- Parsley Flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- အခြံခြာျပီး ေထာင္းကာ အရည္ညွစ္ယူထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး - ၅မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို အရသာနည္ျပီးႏွပ္ထားပါ
- Grill Panကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ပုဇြန္ကို တေကာင္ျခင္းထည့္ျပီး အိုးဆန္႕သေလာက္ထည့္ကာ ကင္ေပးပါ
- ေအာက္ဖက္ပိုင္းမွ ေမႊးျပီး ပုဇြန္အေရာင္ေျပာင္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ျပီး ကင္ေပးပါ
- ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးမို႕ အၾကာႀကီး ကင္စရာမလိုဘဲ ၃မိနစ္ေလာက္ ပ်မ္းမွ်ကင္ေပးရင္ရပါျပီ
- ပုဇြန္ကင္ပူပူေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ Lemon Pepper ,Parsley Flakes တို႕ႏွင့္
အရသာနည္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
Grill pan ထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ကင္ေပးထားပါတယ္
No comments:
Post a Comment