Monday, 11 May 2015

ပုဇွန်ကင်


ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ေလးေတြကို အရသာမွဳန္႕ ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ Lemon Pepper, Parsley Flakesတို႕ႏွင့္ အရသာနယ္ျပီး Grill pan နဲ႕ ကင္ကာ ဟင္းတမယ္ လုပ္ထားပါတယ္ သိပ္ျပီး႐ိုး႐ွင္းလြန္းေပမဲ့ ေရခ်ဳိပုဇြန္ေတြက ကင္ျပီးစားရတာ အရသာေကာင္းပါတယ္ ေရငံပုဇြန္ေတြက အရသာနည္းျပီး အနံ႕ထြက္တတ္ပါတယ္ အခုလို အရသာေတြနဲ႕ နယ္ျပီးႏွပ္ထားမွ ေရငံပုဇြန္အနံ႕ ေပ်ာက္ျပီး အရသာေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Banana Prawns. - 300g
  • Lemon Pepper - လက္ဖက္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • Parsley Flakes - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခြံခြာျပီး ေထာင္းကာ အရည္ညွစ္ယူထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး - ၅မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အရသာနည္ျပီးႏွပ္ထားပါ
  • Grill Panကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ပုဇြန္ကို တေကာင္ျခင္းထည့္ျပီး အိုးဆန္႕သေလာက္ထည့္ကာ ကင္ေပးပါ
  • ေအာက္ဖက္ပိုင္းမွ ေမႊးျပီး ပုဇြန္အေရာင္ေျပာင္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ျပီး ကင္ေပးပါ
  • ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးမို႕ အၾကာႀကီး ကင္စရာမလိုဘဲ ၃မိနစ္ေလာက္ ပ်မ္းမွ်ကင္ေပးရင္ရပါျပီ
  • ပုဇြန္ကင္ပူပူေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ Lemon Pepper ,Parsley Flakes တို႕ႏွင့္
အရသာနည္ျပီး ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ

Grill pan ထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ကင္ေပးထားပါတယ္

No comments:

Post a Comment