ဟင္းေတြခ်က္ျဖစ္ေပမဲ့ သမီးအဆိုင္းမင့္ တင္ရမဲ့ရက္ေတြဆို မာမာတစ္ယာက္ ဘေလာ့ဆီ မေရာက္နိုင္ေတာ့ပါဘူး သူ႕စာေတြကို မကူနိုင္ေပမဲ့ သူလိုခ်င္တာေလးေတြ လုပ္ေပးနိုင္ေအာင္ နားစြင့္ရင္း ကူေပးေနရလို႕ပါ။
ဒီဟင္းေလးကေတာ့ ၾကက္သား သီးစံုခ်ဳိခ်ဥ္ေလးပါ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္မို႕ ထမင္းကိုေတာ့ ျမိန္ေစပါတယ္ ေျခာက္ကပ္ကပ္ မနက္စာထဲက ခြဲထြက္မိတဲ့ ဟင္းပြဲေလးပါ ေၾကာ္ရတာ လြယ္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ေလးစိပ္စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ - ေလးခု
- ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - လွီးျပီးသား ဆယ္႔ငါးခု
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ဆယ္ခက္
- တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္လိုက္ပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- မိနစ္၀က္ ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ သာသာေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ။
ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္နဲ႔အတူ ပုဇြန္ေၾကာ္ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးပါ တစ္ပါတည္းအားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...
ReplyDelete