Wednesday, 27 May 2015

ၾကက္သား ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္




ဟင္းေတြခ်က္ျဖစ္ေပမဲ့ သမီးအဆိုင္းမင့္ တင္ရမဲ့ရက္ေတြဆို မာမာတစ္ယာက္ ဘေလာ့ဆီ မေရာက္နိုင္ေတာ့ပါဘူး သူ႕စာေတြကို မကူနိုင္ေပမဲ့ သူလိုခ်င္တာေလးေတြ လုပ္ေပးနိုင္ေအာင္ နားစြင့္ရင္း ကူေပးေနရလို႕ပါ။

ဒီဟင္းေလးကေတာ့ ၾကက္သား သီးစံုခ်ဳိခ်ဥ္ေလးပါ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္မို႕ ထမင္းကိုေတာ့ ျမိန္ေစပါတယ္ ေျခာက္ကပ္ကပ္ မနက္စာထဲက ခြဲထြက္မိတဲ့ ဟင္းပြဲေလးပါ ေၾကာ္ရတာ လြယ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
  2. အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. ေလးစိပ္စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  5. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ - ေလးခု
  6. ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - လွီးျပီးသား ဆယ္႔ငါးခု
  7. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ဆယ္ခက္
  8. တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
  9. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္လိုက္ပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • မိနစ္၀က္ ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ သာသာေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္နဲ႔အတူ ပုဇြန္ေၾကာ္ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးပါ တစ္ပါတည္းအားေပးသြားတယ္ မာမာေရ...

    ReplyDelete