ခ၀ဲသီးေၾကာ္ခ်က္လိုဘဲ ေကာင္းလြန္းတဲ့ သပြတ္သီးေၾကာ္ခ်က္ေလးပါ အသီးအႏွံဆို အားေပးလြန္းတဲ့ အိမ္ကသမီးေလး အတြက္ေတာ့ မာမာစိုက္သမွ် အပင္အားလံုးက သူ႕အတြက္ နတ္သုဒၶါဟင္းေတြပါဘဲ စားခါနီး ျခံထဲဆင္းျပီး ဟိုေမႊဒီေမႊနဲ႕ ဟင္းတစ္မယ္ေတာ့ ထြက္လာတတ္တဲ့ မာမာ့ျခံေလးကို ေက်းဇူးတင္စရာပါ။
ဒီေန႕ေတာ့ အရည္ေသာက္ သပြတ္သီးေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ခ်ဳိျမျမေလးေပါ့ေနာ္ ခ်က္နည္းေလးကလဲ အင္မတန္မွလြယ္ပါတယ္ သပြတ္သီးေလးမ်ား ရရင္ေတာ့ ခ်က္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မႏုလြန္း မရင့္လြန္းေသာ သပြတ္သီး - ႏွစ္လံုး
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- နႏြင္းမႈန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- အျမီွးျဖဳတ္ ေခါင္းျဖဳတ္ အစာလမ္းေၾကာင္း ထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- သပြတ္သီးအခြံမ်ားကို အခြံခြာ ဓါးျဖင့္အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္း လက္တစ္လံုးေလာက္အထူ ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးေပးပါ
- ပုဇြန္ကို အမီွးျဖဳတ္ေခါင္းျဖဳတ္ အမည္းေၾကာင္းထုတ္ကာ သန္႕စင္ေပးထားပါ
- ေဇာက္နက္နက္ အိုးတစ္လံုးထဲ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕အရင္ဆံုးထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ထည့္ျပီး ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ပုဇြန္ကိုထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ သပြတ္သီး ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေရလက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ အိုးအဖံု းမအုပ္ဘဲ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီဆို အရသာျမည္းျပီး ပူပူေလး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
သပြတ္ပြင့္
သပြတ္သီးပင္
သပြတ္သီး
အုုိင္အိုုရာ မေန ့က ငရုုတ္ပင္နားမွာ ေတြ ့တဲ့အသီးၾကားၾကားေလးလားမမာ။
ReplyDeleteမေန ့က ေသခ်ာၾကည့္ေပမဲ့ အရြက္ေတြ နဲ ့ေရာေနေတာ့ သပြတ္သီးနဲ ့တူတာစိတ္ထင္လုုိ ့လိုု ့ထင္တာ။ အုုိင္အိုုရာ က သပြတ္ရြက္ေလးေတြ ျပဳတ္တုုိ ့ရတာတုုိ ့ ေၾကာ္ခ်က္တုုိ ့ဟင္းခ်ဳိတုုိ ့ အရမ္းၾကိဳက္တာ။
အပင္ေလးေတြ အဲဒီေလာက္ျဖစ္ထြန္းေအာင္စုုိက္ႏုုိင္တာလည္း ေတာ္ရံုု ဂရုုစိုုက္လိုု ့ေတာ့မရႏုုိင္ဘူးေနာ္မမာ။
မမာ ကလက္ဆိတ္ရွိတယ္ေျပာရမယ္။
အပင္ပံုုေလးေတြ မွတ္မွတ္ရရ တင္ေပးလိုု ့ေက်းဇူးပါေနာ္မမာ။
အုုိင္အိုုရာ