ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပ အပ်င္းေျပေလး ေထာင္းစားျဖစ္တဲ့ သေဘၤာသီးေထာင္းေလးပါ ကရင္ျပည္နယ္မွာ ေနစဥ္အခါတံုးကေတာ့ ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းက တစ္မုန္းစားရတဲ့ အစာတစ္ခုဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး။
ေန႔လည္ေန႔ခင္း အိမ္မွာပ်င္းျပီး အိမ္မွာေထာင္းမစားခ်င္ရင္ ေဆး႐ံုကုန္းကေန ဆင္းသြားလိုက္ရင္ ေတာင္ေအာက္မွာ ခ်က္ခ်င္းေထာင္းျပီး ေရာင္းတဲ့ ဆိုင္ေတြ႐ွိပါတယ္ အခုေတာ့ ကိုယ္တိုင္ေထာင္းတတ္မွ စားရလို႕ ကိုယ္တိုင္ဘဲ ေထာင္းလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့၂၀ခန္႕
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံအလံုးေလာက္ ၃ခဲ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္ (မ႐ွိလို႕မထည့္ထားပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ထားပါ
- ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ၈ စိတ္စိတ္ထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံျခြတ္ျပီး မညက္တစ္ညက္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီးမွ သေဘၤာသီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
- မိမိေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၁၀ခ်က္ ၁၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းရင္ရျပီး သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၂၀ ေလာက္ေထာင္းေပးမွ အရသာ ၀င္ပါတယ္
- ေထာင္းေနစဥ္ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ျပီး ဆားပါ နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည့္ေပးပါ
- သေဘၤာသီးေထာင္းျပီးပါက ပဲေတာင့္႐ွည္႐ွိရင္ ခ်ဳိးထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ထည့္ျပီး၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
- စားပြဲျပင္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္ဆံုကိုမျပီး အရည္မ်ားေရာ အဖတ္မ်ားပါ သြန္ခ်ျပီး ေျမပဲေထာင္း ျဖဴးေပးကာ ျပင္ဆင္ရပါမယ္
- စပ္စပ္ေမႊးေမႊး ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment